Breaking News

Νίκος Δένδιας: “Αν η Άγκυρα προκαλέσει απερίσκεπτα θερμό επεισόδιο, μόνο αυτή θα χάσει”

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Real», δήλωσε πως η Τουρκία δεν πρόκειται να επιχειρήσει να προκαλέσει θερμό επεισόδιο, καθώς ύστερα από ένα τέτοιο ενδεχόμενο, μόνο εκείνη δεν θα βγει κερδισμένη.

Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, η Ελλάδα είναι πανέτοιμη για την προάσπιση της εθνικής της κυριαρχίας και των συμφερόντων της, ενώ τόνισε πως «αν και μπορούμε και μόνοι, δεν είμαστε μόνοι».

Η αισιοδοξία του Έλληνα ΥΠΕΞ πηγάζει από το γεγονός ότι σύμμαχοι και εταίροι καταδικάζουν ομόθυμα και ανεπιφύλακτα τις τουρκικές προκλητικές ενέργειες και αυτό συνιστά το πιο ισχυρό διπλωματικό όπλο της χώρας μας. Υπό το πλαίσιο αυτό, η Ελλάδα δεν θα διστάσει να προασπίσει τα εθνικά συμφέροντά της με κάθε τρόπο και βέβαια όπως ορίζουν οι συνταγματικές επιταγές και το Διεθνές Δίκαιο.

Ακολούθως, ο κ. Δένδιας τόνισε πως το γεγονός της παραβατικότητας της Άγκυρας απέναντι στο Διεθνές Δίκαιο και του συνόλου των αποφάσεων της Διεθνούς Κοινότητας, καθώς και της ολιγωρίας της για τη διατήρηση της σταθερότητας και της ασφάλειας στην περιοχή της Μεσογείου, μόνο βλαπτική μπορεί να είναι για τον εαυτό της.

Παράλληλα, οκ. Δένδιας αναφέρθηκε στις προσπάθειες της Ελλάδας, η οποία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις και με γειτονικές τις χώρες, όπως είναι η Ιταλία, με σκοπό την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών και η οποία επιδιώκει να έχει θετικά αποτέλεσμα και με την Αίγυπτο.

Σε ερώτημα για το ενδεχόμενο προσφυγής της Ελλάδος στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης ο κ. Δένδιας σημείωσε πως «η πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης δεν καθορίζει το πολιτικό κόστος, αλλά εκείνο που προέχει είναι η προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, εξετάζοντας τις επιλογές που υπάρχουν, καθώς η χώρας μας δεν φοβάται τη διεθνή δικαιοδοτική κρίση».

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

23 Δεκ 2019 10.04 μμ

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό…

24 Δεκ 2019 11.03 πμ

Η ελληνική κυβέρνηση προχωράει…

05 Ιαν 2020 10.52 μμ

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ.Τ.…

13 Φεβ 2020 9.25 πμ

Ο Άγγελος Συρίγος, καθηγητής…

17 Ιαν 2020 1.59 μμ

Λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι…

06 Ιαν 2020 1.07 μμ

Ο πρόεδρος της Τουρκίας…