Breaking News

Το “μήνυμα” για την 28η Οκτωβρίου του Έλληνα πιλότου του F-16 που «έσκισε» τον ουρανό της Θεσσαλονίκης (Vid)

Κατά τη διάρκεια της παρέλασης για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στην πόλη της Θεσσαλονίκης, τα μέλη της ομάδας «Ζευς» της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας πραγματοποίησαν αεροπορική επίδειξη, προκαλώντας το θαυμασμό και τον εντυπωσιασμό του πλήθους.

Ο Έλληνας πιλότος της Πολεμικής μας Αεροπορίας που έλαβε μέρος στην επίδειξη είναι ο Επισμηναγός Βολακάκης Δημήτριος, ο οποίος απέστειλε το «μήνυμα» από το cockpit του αεροσκάφους, χρησιμοποιώντας έναν στίχο από την ποιητική συλλογή του Γιάννη Ρίτσου «Οι γειτονιές του κόσμου».

«Ετούτος ο λαός δε γονατίζει, παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του».

O Επισμηναγός Δημήτριος Βολακάκης εισήχθη στη Σχολή Ικάρων το 2000 και από το 2009 βρίσκεται στην υπηρεσία της 343 Μοίρας, με περισσότερες από 1700 ώρες πτήσης στο ενεργητικό του, εκ των οποίων οι 1200 είναι με αεροσκάφη F-16.

H Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς» αναλαμβάνει την εκτέλεση αεροπορικών επιδείξεων, με στόχο τη διάδοση και την καλλιέργεια του αεροπορικού ιδεώδους, αλλά και την ενίσχυση του ηθικού των στελεχών των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων και των Ελλήνων πολιτών, προβάλλοντας τη μαχητική ικανότητα της Πολεμικής μας Αεροπορίας.

Να σημειωθεί πως το αεροσκάφος που χρησιμοποιείται για την εκτέλεση των αεροπορικών επιδείξεων είναι τύπου F-16C Block 52+.