Breaking News

Πρόεδρος Γερμανίας Γ. Γκάουκ: “Γιατί χρειαζόμαστε τη βοήθεια του Ερντογάν..”

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θα μεταβεί στην Τουρκία, όπου θα έχει συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρ.Τ. Ερντογάν, με αντικείμενο συζήτησης τις σχέσεις των δύο χωρών σε όλα τα επίπεδα, καθώς και οι επόμενες κινήσεις τους, με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας τους.

Αδιαμφισβήτητα, ο κ. Ερντογάν κατά τις επαφές του θα θίξει το ζήτημα του «προσφυγικού», καθώς έχει αντιληφθεί πως η Ευρώπη θα πράξει ό,τι είναι αναγκαίο, προκειμένου να μην εισέλθουν στο έδαφός της ορδές λαθρομεταναστών από την Τουρκία, με πιθανότερο το ενδεχόμενο να παραμείνουν στην Ελλάδα, ενώ ο ίδιος θα λαμβάνει την ευρωπαϊκή οικονομική ενίσχυση.

Βέβαια, πέραν του προσφυγικού προβλήματος και με αφορμή την ανάληψη της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την πλευρά της Γερμανίας τον ερχόμενο Ιούλιο, στο επίκεντρο θα τεθούν οι σχέσεις Τουρκίας και Ευρώπης, το θέμα για την απελευθέρωση της βίζας των Τούρκων πολιτών, ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με το θέμα της Λιβύης και της Συρίας, αλλά και διεθνών περιφερειακών ζητημάτων, ενώ θα εγκαινιαστεί και τουρκογερμανικό πανεπιστήμιο στην πόλη της Κωνσταντινούπολης, παρουσία της Μέρκελ.

Ο Γιοάχιμ Γκάουκ, πρώην Γερμανός Ομοσπονδιακός Πρόεδρος, αποστέλλει μήνυμα στην Άγκυρα ενόψει της συνάντησης των δύο ηγετών, για διεύρυνση και ενίσχυση της συνεργασίας τους με την Άγκυρα στο ζήτημα του προσφυγικού, μέσω χρηματικής ενίσχυσης, καθώς «η Ευρώπη αντιμετωπίζει μία δύσκολη κατάσταση και η στήριξη από τον Ερντογάν είναι αναγκαία».

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

17 Ιαν 2020 4.04 μμ

Η γερμανική εφημερίδα…

27 Δεκ 2019 10.16 πμ

Η κυβέρνηση της Τρίπολης…

22 Δεκ 2019 4.56 μμ

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών…

12 Ιαν 2020 10.09 μμ

Ύστερα από την κατάπαυση…

08 Ιαν 2020 4.00 μμ

Το πρόσφατο κύμα των πυραυλικών…

24 Δεκ 2019 11.36 πμ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ…