Σημαντικά Νέα

Υιός Νετανιάχου προς Ερντογάν: «Κωνσταντινούπολη είναι το όνομα, όχι Ιστανμπούλ»

Ενώ Τουρκία και Ισραήλ βρίσκονται εν μέσω προεκλογικού πυρετού, είχαν προηγηθεί λεκτικές αντιπαραθέσεις αμφότερα από Τούρκους και Ισραηλινούς αξιωματούχους, με αφορμή το πρόσφατο σχόλιο του ισραηλινού Πρωθυπουργού Β. Νετανιάχου ότι το Ισραήλ είναι το κράτος του «εβραϊκού λαού».

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρ. Τ. Ερντογάν εξαπολύοντας μύδρους κατά του Ισραήλ, αποκάλεσε τον πρωθυπουργό «τύραννο που έσφαξε παιδιά Παλαιστινίων». Από την άλλη πλευρά, ο Νετανιάχου τον χαρακτήρισε «δικτάτορα και ανέκδοτο»:

«Ο Ερντογάν, αυτός ο δικτάτορας που στέλνει δεκάδες χιλιάδες πολιτικούς αντιπάλους του στη φυλακή, που διαπράττει γενοκτονία εναντίον των Κούρδων και κατέχει τη Βόρεια Κύπρο παράνομα, κάνει κήρυγμα σε εμένα, στο Ισραήλ και στις Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις, τη δημοκρατία και την ηθική του πολέμου. Είναι αστείο».

Ο υιός του Νετανιάχου Γιάιρ σε ανάρτησή του στο Twitter εξαπέλυσε σφοδρά πυρά εναντίον της Άγκυρας και του Τούρκου προέδρου λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Να του θυμίσω τη γενοκτονία που έγινε εις βάρος των Ελλήνων, των Κούρδων και των Αρμενίων, κάνοντας εθνοκάθαρση με την εκδίωξη ολόκληρου του χριστιανικού πληθυσμού από τη Μικρά Ασία. Και να του θυμίσω επίσης ότι η Ιστανμπούλ είναι στην πραγματικότητα μια πόλη που λέγεται Κωνσταντινούπολη. Η πρωτεύουσα της Βυζαντινής αυτοκρατορίας και το κέντρο της χριστιανικής Ορθοδοξίας για πάνω από χίλια χρόνια πριν από την τουρκική κατοχή».

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

23 Φεβ 2019 7.17 μμ

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος…

04 Μαρ 2019 2.24 μμ

Ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου…

23 Απρ 2019 9.36 πμ

Ο πρώην πρωθυπουργός και…

10 Μαρ 2019 9.27 πμ

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ. Τ.…

25 Φεβ 2019 11.37 πμ

Επίθεση κατά πάντων εξαπέλυσε…

01 Μαρ 2019 11.32 πμ

Η Τουρκία κορυφώνει την…