Σημαντικά Νέα

Β. Πούτιν: «Προτεραιότητα για τη Μόσχα η παράδοση των S-400 στην Τουρκία»

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου Κορυφής μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας, ανακοίνωσε ότι αποτελεί προτεραιότητα για τη Ρωσία η ολοκλήρωση της Συμφωνίας με σκοπό την παράδοση στην Τουρκία των αντιπυραυλικών συστημάτων S-400.

«Σοβαρά ζητήματα που αφορούν στην ενίσχυση της συνεργασίας μας, τίθενται ενώπιον των χωρών μας και στον στρατιωτικό-τεχνολογικό τομέα. Κατά προτεραιότητα πρόκειται για την υλοποίηση της συμφωνίας που αφορά την παράδοση στην Τουρκία των αντιαεροπορικών συστημάτων S-400», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρώσος ηγέτης.

Παράλληλα, ο κ. Πούτιν αναφερόμενος στον τομέα της στρατιωτικής και τεχνολογικής συνεργασίας μεταξύ Ρωσικής Ομοσπονδίας και Τουρκίας, επεσήμανε πως υπάρχουν ακόμη μεγαλύτερες προοπτικές, που θα αφορούν στην πώληση σύγχρονων ρωσικών οπλικών συστημάτων.

«Υπάρχουν και άλλα υποσχόμενα projects στην ατζέντα, τα οποία αφορούν στην προμήθεια σύγχρονων ρωσικών αμυντικών προϊόντων από την Τουρκία», χωρίς ωστόσο να παρέχει περισσότερες λεπτομέρειες.

Για περισσότερες πληροφορίες στο
http://www.kathimerini.gr
https://www.in.gr