Σημαντικά Νέα

Τζίμι Κάρτερ: «Η Κίνα μας ξεπερνά»

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζίμι Κάρτερ, δέχθηκε τηλεφώνημα από τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντ. Τραμπ, προκειμένου να συζητήσουν τις σχέσεις της Ουάσιγκτον με το Πεκίνο, όπως ανέφερε στο Twitter η δημοσιογράφος Έμα Χαρτ του ραδιοφωνικού δικτύου NPR.

Εν μέσω πυρετωδών διαβουλεύσεων με την Κίνα για την επίλυση της εμπορικής διαμάχης, ο Κάρτερ είπε ότι έχει δίκιο που ανησυχεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ότι «η Κίνα μας ξεπερνά».

«Ο Κάρτερ είπε ότι αυτό είναι αλήθεια. Εκτίμησε ότι μπορεί να συμβαίνει αυτό, επειδή η Κίνα δεν ξοδεύει χρήματα σε πολέμους όπως οι ΗΠΑ. Δεν έχουν εμπλακεί σε πόλεμο από τότε που εξομαλύναμε τις διπλωματικές σχέσεις. Επεσήμανε ότι στα 242 χρόνια που υπάρχουν, οι ΗΠΑ βρίσκονται σε πόλεμο μόλις τα 16», επεσήμανε η κ. Χαρτ.

Ο κ. Κάρτερ είναι γνωστός για την υπογραφή των συμφωνιών του 1979 για την αποκατάσταση των δεσμών μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου, ενώ παλαιότερα είχε προειδοποιήσει ότι η εμπορική διαμάχη των δύο χωρών θα μπορούσε να οδηγήσει στην παρεμπόδιση των δυνατοτήτων παραγωγικής διμερούς συνεργασίας.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι εμπορικές συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας θα έχουν θετική κατάληξη και μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπάρξει ανακοίνωση για διμερή συμφωνία.

Ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ σε μήνυμά του προς τον ομόλογό του, κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος, εκφράζοντας την ελπίδα του ότι πολύ σύντομα θα ευοδωθούν οι εμπορικές διμερείς συνομιλίες, θέτοντας τέρμα στην εμπορική κρίση του περασμένου Ιουνίου, όταν ο Πρόεδρος Τραμπ είχε ανακοινώσει την επιβολή δασμών 25% σε κινέζικα προϊόντα αξίας 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

09 Μαΐ 2019 8.26 πμ

Μια μεγάλη ιστορική διαδικασία…

25 Απρ 2019 2.20 μμ

Η Ρωσική Πρεσβεία στην…

20 Μαρ 2019 9.44 πμ

Σήμερα 20 Μαρτίου ξεκινάει…

02 Απρ 2019 9.12 πμ

Σύμφωνα με πληροφορίες…

03 Απρ 2019 9.26 μμ

Ρωσικά Μέσα Ενημέρωσης…

03 Μαΐ 2019 4.20 μμ

O πρεσβευτής των ΗΠΑ στη…