Σημαντικά Νέα

Τσίπρας & Αναστασιάδης ετοιμάζονται να αναδείξουν το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας στην Ε.Ε.

Οι ηγέτες της Ελλάδας και της Κύπρου ετοιμάζονται να αναδείξουν το ζήτημα των τουρκικών προκλήσεων στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στη Ρουμανία.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, κατά την άτυπη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διεξάγεται στο Σιμπίου της Ρουμανίας, θα αναδείξουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο τις προκλήσεις της Άγκυρας εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

 Ο κ. Τσίπρας θα επισημάνει σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ, την ανάγκη επίδειξης ευρωπαϊκής αλληλεγγύης απέναντι στην εν λόγω παραβίαση του διεθνούς δικαίου από την Άγκυρα, επικαλούμενος τα συμπεράσματα του Μαρτίου 2018 και τη σχετική δήλωση της αρμόδιας για τα εξωτερικά θέματα Φεντερίκα Μογκερίνι.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να στείλει το μήνυμα ότι η Ε.Ε. θα αναβαθμίσει τον ρόλο της στις διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, μόνο αν μπορεί να υποστηρίξει αποτελεσματικά τα κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών μελών της.

Πρέπει να σημειωθεί πως η ατζέντα της Συνόδου Κορυφής αφορά τη στρατηγική της ΕΕ για την επόμενη πενταετία και τις προτεραιότητες της Ευρώπης σε σειρά ζητημάτων μεταξύ άλλων του μεταναστευτικού, την ανάπτυξη της οικονομικής βάσης, την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής κ.α.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα αναφερθεί στις βασικές προτεραιότητες της Ελλάδας για την επόμενη πενταετία, δίνοντας έμφαση στην οικοδόμηση της κοινωνικής Ευρώπης, στην ανάγκη προώθησης οικονομικών και κοινωνικών συγκλίσεων, καθώς και στην ανάγκη διατήρησης μιας ισχυρής πολιτικής συνοχής της Ένωσης.

Για περισσότερες πληροφορίες στο
https://sputniknews.gr

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

24 Φεβ 2019 9.53 πμ

Αρχές και κόμματα της…

14 Απρ 2019 3.40 μμ

Το νέο νομοσχέδιο που…

10 Απρ 2019 9.23 πμ

Οι Αμερικανοί Γερουσιαστές…

09 Μαΐ 2019 5.28 μμ

Ο αναλυτής και επικεφαλής…

04 Μαρ 2019 2.24 μμ

Ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου…

01 Μαρ 2019 10.01 μμ

Με το βλέμμα στραμμένο…