Σημαντικά Νέα

«Τραβάει το σκοινί επικίνδυνα η Τουρκία σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο»

Ανένδοτη η Τουρκία σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, καθώς ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, επισκεπτόμενος τις τουρκικές ειδικές δυνάμεις, τόνισε πως οι δράσεις στις εν λόγω περιοχές, θα συνεχιστούν με αποφασιστικότητα, σύμφωνα με τη yenisafak.com.

«Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια μέρα νύχτα για να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα της χώρας μας, του έθνους μας και των αδερφών μας στην Τουρκική Δημοκρατία της Κύπρου, σύμφωνα με τη διεθνή νομοθεσία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Είμαστε υπέρ του να λύνουμε τα προβλήματά μας με ειρηνικά μέσα και μεθόδους εντός του πλαισίου της καλής γειτονίας. Θέλουμε αυτό να γίνει κατανοητό.  Εάν αυτό δεν γίνει κατανοητό με τετελεσμένα γεγονότα, εάν η χώρα μας ή οι τουρκοκύπριοι δεχτούν επίθεση… θα συνεχίσουμε να λέμε πως δεν θα το επιτρέψουμε θα σταματήσουμε οποιοδήποτε τετελεσμένο γεγονός».

Από την πλευρά του το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υιοθέτησε συμπεράσματα, τα οποία περιγράφουν «στοχευμένα μέτρα» εις βάρος της Τουρκίας, εξαιτίας της παράνομης δραστηριότητάς της εντός της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, καθώς η Άγκυρα έχει στείλει δύο γεωτρύπανα βορείως της Κύπρου, πραγματοποιώντας έρευνες και γεωτρήσεις, ανεβάζοντας την ένταση στην περιοχή.