Σημαντικά Νέα

Τουρκικό πρακτορείο Αnadolu: «Ελληνική πυραυλάκατος παρενόχλησε τουρκική κορβέτα»

Παρενόχληση τουρκικής κορβέτας από ελληνική πυραυλάκατο «ανακάλυψε» το πρακτορείο Anadolu, υποστηρίζοντας ότι ότι η πυραυλάκατος «Κρυσταλλίδης» πλησίασε στα 200 μέτρα.

Με την Τουρκία να προκαλεί στην ανατολική Μεσόγειο και μια ακόμη άσκηση να πραγματοποιείται στο Αιγαίο, το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu υποστηρίζει ότι ελληνική πυραυλάκατος παρενόχλησε τουρκική κορβέτα στο Αιγαίο σε διεθνή ύδατα.

Η κορβέτα TCG Büyükada συμμετέχει στην άσκηση «Θαλασσόλυκος» που κάνει η Τουρκία στο Αιγαίο από τις 13 Μαΐου. Το Σάββατο (18.05.2019), άρθρο του πρατορείου «Ανατολή» υποστηρίζει ότι η πυραυλάκατος «Κρυσταλλίδης» του ελληνικού πολεμικού ναυτικού παρενόχλησε την τουρκική κορβέτα, πλησιάζοντας την σε απόσταση αναπνοής σε διεθνή ύδατα.σε μετάφραση: Η TCK Burgazada Corvette συμμετείχε στην άσκηση Denizkurdu-2019, παρενοχλούμενη από την ελληνική επίθεση στα διεθνή ύδατα.

Μάλιστα, το Anadolu, έδωσε στη δημοσιότητα και βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του τουρκικού πλοίου, δίχως να προσδιορίζει σε ποιο σημείο έπλεε η τουρκική κορβέτα, μόνο ότι βρισκόταν στο νότιο Αιγαίο.

Σύμφωνα πάντα με το Anadolu, η πυραυλάκατος «Κρυσταλλίδης» πλησίασε στα 200 μέτρα από αριστερά την TCG Büyükada. Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές ασφαλείας, η κορβέτα TCG Büyükada παρενοχλήθηκε από την πυραυλάκατο «Κρυσταλλίδης» κατά τη διάρκεια άσκησης στα διεθνή ύδατα στο Αιγαίο.

«Το ελληνικό πλοίο, που παραβίασε τους διεθνείς κανόνες και την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, αναγκάστηκε να απομακρυνθεί μετά από προειδοποιήσεις», γράφει το τουρκικό πρακτορείο.

Και συνεχίζει το άρθρο: «Ανεπιθύμητα αποτελέσματα αποσοβήθηκαν εξαιτίας της ψυχραιμίας και του επαγγελματισμού του πληρώματος της τουρκικής κορβέτας», σημειώνοντας πως το τουρκικό πλοίο αναγκάστηκε να κάνει ελιγμούς λόγω της κοντινής απόστασης στην οποία βρέθηκε η ελληνική πυραυλάκατος, θέτοντας, κατά το Anadolu πάντα, σε κίνδυνο την πορεία του.

Για περισσότερες πληροφορίες στο
https://www.onalert.gr

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

21 Μαρ 2019 5.22 μμ

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.ΟΣ Γιώργος…

08 Απρ 2019 9.27 μμ

Ο Υπουργός Εσωτερικών…

24 Οκτ 2019 9.49 μμ

Ο πρόεδρος της Τουρκίας…

08 Μαΐ 2019 8.10 πμ

Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων…

05 Απρ 2019 9.11 πμ

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής…

17 Οκτ 2019 8.46 μμ

Ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ…