Σημαντικά Νέα

Τουρκικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος «σάρωσε» κάθετα όλο το Αιγαίο

Νέα σοβαρή εναέρια πρόκληση σημειώθηκε κατά της Ελλάδος από την Τουρκία, η οποία έχει αναβαθμίσει πλέον τις προκλήσεις της.

Τουρκικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος Boeing E-7T Peace Eagle (13-004), το οποίο απογειώθηκε από το πολεμικό αεροδρόμιο του Ικονίου, πέταξε πάνω από 31.000 πόδια, καταγράφοντας τα πάντα στο Αιγαίο σε μια πρωτόγνωρης φύσεως αποστολή επιτήρησης.

Υπενθυμίζουμε ότι το ραντάρ τύπου MESA του τουρκικού αεροσκάφους Boeing E-7T Peace Eagle έχει εμβέλεια 850 μιλίων. Η τουρκική πολεμική αεροπορία διαθέτει τέσσερα αεροσκάφη τύπου Boeing 737 AEW & C Peace Eagle.

Παράλληλα, οι Τούρκοι επιδιώκουν τον πλήρη έλεγχο των ελληνικών μονάδων και κινήσεων στον Έβρο, με την μεταφορά 20 τροχοφόρων οχημάτων επιτήρησης εδάφους που κατασκεύασε η ASELSAN, τα οποία θα παραδοθούν σε μονάδες της στρατοχωροφυλακής στον Έβρο.

Η τουρκική εταιρεία «Aselsan» ολοκλήρωσε την κατασκευή των υποσυστημάτων, τα οποία επιτρέπουν στο προσωπικό της τουρκικής στρατοχωροφυλακής να τα χρησιμοποιεί στον Έβρο, ελέγχοντας και καταγράφοντας τους πάντες στην ελληνική πλευρά και όχι για να ελέγχουν «μετανάστες», καθώς οι ίδιοι τους στέλνουν στην ελληνική πλευρά.

Το σύστημα περιλαμβάνει ραντάρ επιτήρησης εδάφους ACAR (Land Surveillance Radar), ηλεκτρο-οπτικό σύστημα ημέρας/νύκτας εξοπλισμένο με θερμική κάμερα και αποστασιόμετρο Laser τύπου ŞAHİNGÖZÜ-OD, τοποθετημένο επί πτυσσόμενου πυλώνα, ένα σύστημα ακουστικού εντοπισμού, σύστημα Διαχείρισης Δεδομένων SECANS και ασυρμάτους τύπου 9661 VHF / UHF.

Ο τουρκικός τύπος αναφέρει ότι αυτά τα οχήματα θα χρησιμοποιηθούν από συνοριακές μονάδες στην Αδριανούπολη και στην περιοχή Σαράντα Εκκλησιές, αποτελώντας έτσι τα «μάτια και τα αυτιά» του τουρκικού γενικού επιτελείου στην περιοχή.

Όλα αυτά λαμβάνουν χώρα, ενώ ο Βρετανός ΥΠΕΞ και ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τζέφρυ Πάιατ αμφισβητούν την ελληνική και ελληνοκυπριακή κυριαρχία σε Αιγαίο και Κύπρο, μιλώντας ουσιαστικά για σχέδιο «καζάν-καζάν» με την Τουρκία, η οποία συνεχίζει να αγνοεί επιδεικτικά τις αμερικανικές απειλές για τους S-400.

Το χειρότερο σενάριο για την Ελλάδα θα ήταν το γεγονός, να υποκύψουν οι ΗΠΑ στις απαιτήσεις των Τούρκων σε Αιγαίο, Κύπρο και Συρία, διότι αυτό ζητάνε οι νέο-οθωμανοί, οι οποίοι είναι έτοιμοι να «πουλήσουν» και τους Ρώσους,  για αυτό και η Μόσχα έδωσε εντολή στην Συρία μαζί με τις συριακές δυνάμεις να κτυπηθεί ανελέητα το Ιντλίμπ στο οποίο «φωλιάζουν» φιλότουρκοι αντάρτες.

Για περισσότερες πληροφορίες στο
https://www.pentapostagma.gr

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

28 Φεβ 2019 5.07 μμ

Ο γεωπολιτικός αναλυτής…

28 Μαρ 2019 8.50 πμ

Οι Άγγελος Συρίγος και…

16 Μαρ 2019 10.10 πμ

Ενώ Τουρκία και Ισραήλ…

03 Απρ 2019 2.34 μμ

Ο Ερντογάν και ο ακραίος…

22 Απρ 2019 10.16 πμ

Ο Γερουσιαστής των ΗΠΑ…

27 Μαρ 2019 12.40 μμ

Νέες πτυχές από την παρενόχληση…