Σημαντικά Νέα

Τουρκικά ΜΜΕ: «Προετοιμαζόμαστε για ένα δεύτερο αγώνα των Σεβρών»

Τα τουρκικά ΜΜΕ εν αναμονή της άσκησης «Γαλάζια Πατρίδα», τονίζουν πως η Άγκυρα προετοιμάζεται για την τελική πρόβα πολέμου απέναντι στις δυνάμεις που την πολιορκούν, δίνοντας έναν δεύτερο αγώνα των «Σεβρών».

Η εν λόγω άσκηση θα προσομοιάζει πραγματικές συνθήκες πολέμου, χωρίζοντας τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στα δύο, σε δυνάμεις της Τουρκίας και σε εχθρικές. Η φιλο-κυβερνητική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ αναφέρει ότι «θα είναι ένας αγώνας επιβίωσης και επικράτησης έναντι του εχθρού», περνώντας το «μήνυμα» για το πόσο ετοιμοπόλεμες είναι οι τουρκικές δυνάμεις. Άλλωστε, «Η ένταση που βιώνεται το τελευταίο διάστημα είτε στο Αιγαίο, είτε στην ανατολική Μεσόγειο, είτε στη Μαύρη Θάλασσα, γίνεται αιτία κάθε μέρα που περνάει, ο ‘κύκλος της φωτιάς’ γύρω από την Τουρκία να μεγαλώνει».

Ο αντιναύαρχος εν αποστρατεία, Αλί Ντενίζ Κουτλούκ σε δηλώσεις του στην εφημερίδα αναφέρει ότι «Η Γαλάζια Πατρίδα δίνει την πιο ξεκάθαρη απάντηση σε όσους κατέστρωναν σχέδια εναντίον μας σε μία αδύναμη για εμάς περίοδο, αλλά και στους γκιουλενιστές που νόμιζαν ότι πήραν στα χέρια τους τις ένοπλες δυνάμεις», συμπληρώνοντας με έμφαση ότι «η Τουρκία αποδεικνύει για ακόμη μία φορά σε όλον τον κόσμο ότι είναι η μεγαλύτερη αποτρεπτική δύναμη στην περιοχή και όσοι θέλουν να βλάψουν την Τουρκία, κάνουν πολύ μεγάλο λάθος και θα πρέπει να το σκεφτούν δύο φορές».

Όπως επεσήμανε ο Τούρκος αντιναύαρχος «Το όνομα Γαλάζια Πατρίδα έχει την έννοια του ενδιαφέροντος και της κυριαρχίας της Τουρκίας στη θάλασσα. Επομένως, εκτός από τη συμβολική αξία που έχει αυτό το όνομα, έχει και πραγματική αξία. Συγχαίρω όσους σκέφτηκαν αυτό το όνομα».

Την ίδια ώρα, μιλώντας στην εφημερίδα «Αϊντινλίκ» ο απόστρατος Τούρκος αντιναύαρχος Τζεμ Γκιουρντενίζ, τονίζει ότι η Ελλάδα και η Κύπρος θέλουν να πολιορκήσουν την Τουρκία από το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο.

«Η Ελλάδα και η νότια Κύπρος με τη στήριξη της Ε.Ε., των ΗΠΑ, του Ισραήλ και της Αιγύπτου θέλουν να κλέψουν την 100 χιλιάδων χλμ. Γαλάζια Πατρίδα μας. Αυτή η άσκηση είναι ένα μανιφέστο με μεγάλο νόημα, αφού δεν θα επιτρέψουμε ποτέ αυτή την κλοπή. Η Τουρκία έχει ανακοινώσει σε όλο τον κόσμο ότι δεν έχει μόνο στρατιωτική παρουσία στη Γαλάζια Πατρίδα, αλλά ότι της ανήκει η Γαλάζια Πατρίδα με τις δραστηριότητες και τις γεωτρήσεις, που πραγματοποιεί».

Η στρατιωτική αυτή άσκηση εκφράζει το μήνυμα του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ πριν από έναν αιώνα ότι «ο πρωταρχικός στόχος μας είναι η Μεσόγειος. Ο εθνικός αγώνας που ξεκίνησε το 1919 έρχεται να συναντήσει μία μεγάλη άσκηση 100 χρόνια μετά και να αποτελέσει ένα μήνυμα για το μέλλον του ναυτικού μας».

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

16 Μαρ 2019 10.10 πμ

Ενώ Τουρκία και Ισραήλ…

20 Απρ 2019 4.33 μμ

Συνάντηση με την Παμποντιακή…

27 Μαρ 2019 1.17 μμ

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρ. Τ.…

16 Μαΐ 2019 7.55 μμ

Νέα σοβαρή εναέρια πρόκληση…

15 Μαρ 2019 4.47 μμ

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ. Τ.…

03 Απρ 2019 11.12 πμ

Αδιαμφισβήτητα, τα αποτελέσματα…