Σημαντικά Νέα

Τουρκία: Θα αγοράσει ρωσικά Su-35, αν χάσει τα αμερικανικά F-35;

Ρωσικά Μέσα Ενημέρωσης αναφέρουν ότι τόσο Ρωσία όσο και Τουρκία συζητούν για την προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών Su-35, καθώς η Άγκυρα έχει ζητήσει ένα τέτοιο αεροσκάφος, το οποίο είναι πολύ πιο επικίνδυνο από ότι είναι το αμερικανικό F-35.

Η Ουάσιγκτον αναλαμβάνει το ρίσκο να χάσει την τουρκική αγορά όπλων, σε περίπτωση που εξακολουθεί να καθυστερεί την παράδοση των μαχητικών F-35, καθώς θεωρείται βέβαιο πως η Άγκυρα θα στραφεί άμεσα στη Ρωσία, αναφέρει το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο RT.

Ο Ρώσος ειδικός αναλυτής του κρατικού TASS Viktor Litovkin είπε πως «Εάν οι ΗΠΑ αποφασίσουν να μην παραδώσουν τα F-35 την Τουρκία, τότε η Άγκυρα θα αγοράσει σίγουρα το Su-35. Έτσι, οι ΗΠΑ θα χάσουν μια σημαντική αγορά όπλων. Σε ότι αφορά τα αεροσκάφη και τα δύο έχουν παρεμφερείς δυνατότητες», προσθέτοντας πως εάν η Ρωσία πουλήσει τα συγκεκριμένα αεροσκάφη στην Άγκυρα, δεν κινδυνεύει να απωλέσει κάποιο τεχνολογικό μυστικό, αφού το λογισμικό τους είναι ιδιαίτερα δύσκολο να υποκλαπεί.

Ωστόσο, επεσήμανε πως εάν οι ΗΠΑ συνεχίσουν να λειτουργούν εκβιαστικά απέναντι στην Τουρκία για το ζήτημα των ρωσικών S-400, πιέζοντας για την πώληση των MIM-104 Patriot PAC-3, στο τέλος ίσως αναγκαστούν να παραδώσουν το F-35.