Σημαντικά Νέα

Τουρκία: «Τα ¾ της Κρήτης είναι τουρκικά»

Σε νέα προκλητική ενέργεια προχώρησαν οι Τούρκοι, καθώς η τουρκική εφημερίδα «Σοζού» δημοσίευσε άρθρο, που συνοδευόταν από ένα χάρτη της Κρήτης, υποστηρίζοντας πως Ρέθυμνο, Ηράκλειο και Λασίθι είναι τουρκικά, εκτός από το νομό Χανίων που ανήκει στην Ελλάδα.

Το άρθρο γράφτηκε από τον πρώην γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας της Τουρκίας Saygı Öztürk με τον τίτλο «Τα 3/4 της Κρήτης μας ανήκουν». Πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο που καθιέρωσε την ανυπόστατη θεωρία της τουρκικής κτήσης 18 ελληνικών νησιών.

Όπως επισημαίνει, στο χάρτη που δημοσιεύεται στην εν λόγω εφημερίδα, πολλές νησίδες, καθώς και μικρά νησιά γύρω από το νησί είναι τουρκικά και ως εκ τούτου, η Τουρκία αποκτά δικαίωμα εξόρυξης στην περιοχή.

Στη βάση μίας τέτοιας πρόκλησης οι Τούρκοι φαίνεται ότι αμφισβητούν τα πάντα, καθώς η Άγκυρα είναι ζαλισμένη από τις εν εξελίξει ενεργειακές συμμαχίες στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και με τη δημοσίευση τέτοιων χαρτών – πρόκληση επιχειρούν να διαγράψουν και να εξαφανίσουν τα πάντα. Το γεγονός ότι φτάνουν στο σημείο να αμφισβητήσουν και την Ελληνικότητα του νησιού, αποτελεί απίστευτη προπαγάνδα, πίσω από την οποία εξυπηρετείται ένα ύπουλο τουρκικό σχέδιο.

Ως εκ τούτου, η Αθήνα οφείλει να βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα και επαγρύπνηση, καθώς ο Σουλτάνος ετοιμάζεται να παίξει τα ρέστα του, δημιουργώντας τετελεσμένα στην περιοχή, καθώς εδώ και χρόνια θέλει να εξαλείψει από το χάρτη και την Κρήτη, ενώ όλα συνηγορούν πως έχει τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας σε όλο το Αιγαίο, με την Άγκυρα να διεκδικεί την επέκταση της δικής της ΑΟΖ μέχρι και νοτίως της Κρήτης.