Σημαντικά Νέα

Τουρκία προς ΟΗΕ: «Ξεκινάμε γεωτρήσεις εντός της κυπριακής ΑΟΖ»

Η Άγκυρα βρίσκεται ακόμη ένα βήμα μπροστά επιβολής τετελεσμένων και αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς το καθεστώς Ερντογάν, διά του ψευδοκράτους, απέστειλε επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες, κοινοποιώντας την προς τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, ενημερώνοντας τις προθέσεις της για γεωτρήσεις εντός της κυπριακής αποκλειστικής οικονομικής ζώνης.

Ο εκπρόσωπος του ψευδοκράτους στη Νέα Υόρκη Ισμέτ Κορούκογλου, σε επιστολή του προς τον Γ.Γ., ανακοίνωσε πως προχωρούν στη διεξαγωγή σεισμικών ερευνών, που εκτελούνται από το «Μπαρμπαρός», καθώς και σε γεωτρήσεις στα θαλάσσια οικόπεδα F και G το προσεχές διάστημα.

Σύμφωνα με την επιστολή, το κατοχικό καθεστώς αιτήθηκε από την τουρκική εταιρεία «ΤΡΑΟ», να υλοποιήσει την απόφασή του. Πρέπει ωστόσο, να σημειωθεί πως οι εν λόγω περιοχές F και G, όπως έχουν βαπτιστεί από την τουρκική πλευρά, αφορούν τα θαλασσοτεμάχια 1, 2, 8, 9, καθώς και μέρος του 13, που είναι αδειοδοτημένα από την κυπριακή δημοκρατία σε εταιρείες, επηρεάζοντας περισσότερο εκείνα στα οποία δραστηριοποιείται η ιταλική «ΕΝΙ».

Η προκλητική κίνηση αυτή της Άγκυρας γίνεται ως απάντηση στις «μονομερείς ενέργειες» της Κυπριακής Δημοκρατίας, για τις γεωτρήσεις που διενεργούνται από τις ξένες εταιρείες.

Παράλληλα, η Άγκυρα συντηρεί στο προσκήνιο παλαιότερες προτάσεις που κατατέθηκαν για το θέμα της συνδιαχείρισης του φυσικού αερίου από «τις δύο πλευρές στην Κύπρο», τις οποίες είχε υποβάλει ο Ντερβίς Έρογλου, και αφορούσαν στη δημιουργία τεχνικής επιτροπής για τους υδρογονάνθρακες, με σκοπό την ένταξη του ζητήματος στα πλαίσια του δικοινοτικού διαλόγου, αλλά και την προώθηση των σχεδιασμών για συνδιαχείριση στη βάση αυτή.

Για περισσότερες πληροφορίες στο
http://www.philenews.com

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

01 Απρ 2019 1.01 μμ

Νέα πτώση 2,5% κατέγραψε…

24 Απρ 2019 10.06 πμ

Σύμφωνα με Ρώσο στρατιωτικό…

27 Μαρ 2019 12.40 μμ

Νέες πτυχές από την παρενόχληση…

08 Μαΐ 2019 8.10 πμ

Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων…

04 Μαΐ 2019 3.03 μμ

Οι ΗΠΑ έχουν επανειλημμένως…

09 Μαΐ 2019 5.28 μμ

Ο αναλυτής και επικεφαλής…