Σημαντικά Νέα

Τουρκία: Κλονίζεται η εμπιστοσύνη στην τουρκική λίρα. Κερδοσκόποι κακολογούν την τουρκική οικονομία;

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρ. Τ. Ερντογάν σε δήλωσή του ανέφερε πως «όσοι προβαίνουν στην αγορά ξένου συναλλάγματος, ευελπιστώντας ότι η τουρκική λίρα θα σημειώσει περαιτέρω πτώση, θα πληρώσουν πολύ βαρύ τίμημα».

Την Παρασκευή η τουρκική λίρα παρουσίασε νέα πτώση πάνω από 4% έναντι του δολαρίου, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη μείωσή της μέσα σε μία ημέρα από τον περασμένο Αύγουστο, που ξεκίνησε η νομισματική κρίση στην Τουρκία, εγείροντας τις ανησυχίες ότι οι Τούρκοι αγοράζουν πλέον ξένο συνάλλαγμα, καθώς μάλιστα οι σχέσεις Άγκυρας και Ουάσιγκτον επιδεινώνονται διαρκώς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της κεντρικής τράπεζας οι καταθέσεις ξένου συναλλάγματος και οι αγορές χρυσού από τούρκους υπηκόους σημείωσαν επίπεδο ρεκόρ μέχρι την 15η Μαρτίου, ενώ οικονομολόγοι έσπευσαν να δηλώσουν ότι μία τέτοια κίνηση σηματοδοτεί την απώλεια εμπιστοσύνης στην τουρκική λίρα.

Σε προεκλογική συγκέντρωση στην Κωνσταντινούπολη ενόψει των δημοτικών εκλογών της 31ης Μαρτίου, ο τούρκος πρόεδρος δήλωσε πως «κάποιοι»  επιχειρούν να προκαλούν την Τουρκία με τους συνεργάτες τους, προκειμένου να μειώσουν την ισοτιμία της τουρκικής λίρας απέναντι στα ξένα νομίσματα.

«Λέγω σε εκείνου που επιδίδονται σε τέτοιου είδους δραστηριότητες παραμονές εκλογών ότι γνωρίζουμε τις ταυτότητές σας. Ξέρουμε τι κάνετε όλοι εσείς. Να γνωρίζετε πως μετά τις εκλογές θα σας στείλουμε βαρύ λογαριασμό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας Μπεράτ Αλμπαϊράκ δήλωσε ότι κερδοσκόποι «κακολογούν» την τουρκική οικονομία εν μέσω εκλογών, χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εκτιμώντας πως η χειραγώγηση έχει παρόμοια χαρακτηριστικά με εκείνη που υπήρξε στη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων του 2013.

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

04 Μαρ 2019 6.07 μμ

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας…

31 Μαρ 2019 9.09 μμ

Καθώς η κόντρα της Άγκυρας…

24 Απρ 2019 10.06 πμ

Σύμφωνα με Ρώσο στρατιωτικό…

24 Απρ 2019 10.36 πμ

Ο Αμερικανός Γερουσιαστής…

27 Μαρ 2019 10.24 πμ

Ο Yπουργός Εξωτερικών…

08 Μαρ 2019 1.34 μμ

Ο Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων…