Σημαντικά Νέα

Τουρκία: «Οι S-400 θα προστατεύουν το ΝΑΤΟ & την Ευρωπαϊκή Ένωση»

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής επιχειρούν παντοιοτρόπως να αποτρέψουν την Άγκυρα από την απόκτηση του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος των S-400 είτε υποστηρίζοντας πως θα είναι μη συμβατό με τα αμυντικά συστήματα της Συμμαχίας είτε αποστέλλοντας τελεσίγραφο μέσω του Αμερικανού Αντιπροέδρου Μάικ Πενς για την αποχώρηση από αυτήν.

Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος Τουρκικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), Ομέρ Τσελίκ, σε δήλωσή του προσπάθησε να καθησυχάσει, λέγοντας πως «ολοκληρώνοντας την αγορά των ρωσικών συστημάτων S-400, η Τουρκία εξασφαλίζει όχι μόνο τη δική της ασφάλεια, αλλά και του ΝΑΤΟ, καθώς και της Ε.Ε.».

Πρόσθεσε δε, πως ενώ είχαν αρχικά την εντολή προστασίας της χώρας τους από επιθετικές ενέργειες προερχόμενες από το Συριακό έδαφος, πλέον οι S-400 θα χρησιμοποιηθούν για την προστασία των μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών – μελών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Πρέπει να σημειωθεί πως η Άγκυρα είχε αναγκαστεί να αναζητήσει ένα εναλλακτικό πλέγμα λύσεων, προκειμένου να ενδυναμώσει την αεράμυνά της, καθώς «κάποιοι νατοϊκοί σύμμαχοι» απέσυραν τα συστήματα Patriot από το τουρκικό έδαφος. Ως εκ τούτου, η Τουρκία φάνηκε εκτεθειμένη στην αντιμετώπιση οποιασδήποτε πυραυλικής επίθεσης από μέρους της Συρίας, ενώ κανένας από τους εταίρους της είχε κάνει κάποια προσφορά για την αποτροπή μελλοντικών επιθέσεων πλην της Ρωσίας.

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

28 Φεβ 2019 5.07 μμ

Ο γεωπολιτικός αναλυτής…

21 Απρ 2019 11.02 πμ

Ύστερα από πληροφορίες…

07 Μαΐ 2019 4.41 μμ

Η απόπειρα πραξικοπήματος…

08 Μαΐ 2019 8.32 πμ

Οι αυξανόμενες εντάσεις…

30 Μαρ 2019 11.40 πμ

Στρατιωτική και τεχνική…

25 Απρ 2019 10.42 πμ

Η τουρκική αεροδιαστημική…