Σημαντικά Νέα

Το παραληρηματικό μανιφέστο του Brenton Tarrant: «Ερχόμαστε για την Αγιά Σοφιά – Δολοφονήστε Μέρκελ και Ερντογάν»

Με ένα «μανιφέστο» 73 σελίδων που είχε αναρτήσει στα κοινωνικά μέσα ο 28χρονος Αυστραλός Brenton Tarrant λίγο πριν την επίθεση, εξηγούσε τα κίνητρα του τρομοκρατικού χτυπήματος στα δύο τεμένη του Κράιστσερτς με τους 49 νεκρούς στη Νέα Ζηλανδία. Κάνοντας το σχέδιό του πράξη μετέδωσε απευθείας το βίντεο του μακελειού στο Facebook, προκαλώντας παγκόσμιο σοκ.

Όπως ο ίδιος ισχυρίζεται επέλεξε τη Νέα Ζηλανδία, για να δείξει στον κόσμο ότι ακόμη και τα πιο απομακρυσμένα μέρη του πλανήτη δεν ήταν απαλλαγμένα από τη «μαζική μετανάστευση». Ο Brenton Tarrant είναι ένας λευκός άνδρας, από μία μεσοαστική οικογένεια, χωρίς πανεπιστημιακή μόρφωση, που θέλησε να επιτεθεί εναντίον των μουσουλμάνων, λόγω της «λευκής γενοκτονίας» που συντελείται, ήτοι της μετανάστευσης και της πληθυσμιακής αύξησης των μειονοτήτων.

Το κείμενο του B. Tarrant ξεκίνησε να γράφεται στις 21 Ιανουαρίου και η τελευταία αλλαγή πραγματοποιήθηκε μόλις χθες, γεγονός που δείχνει πως οι επιθέσεις στη Νέα Ζηλανδία προετοιμάζονταν εδώ και καιρό. Το εν λόγω «μανιφέστο» τιτλοφορείται «Η Μεγάλη Αντικατάσταση» και ο στόχος του ήταν η δημιουργία μίας ατμόσφαιρας φόβου και πρόκλησης βίας κατά των μουσουλμάνων. Ο δράστης χαρακτηρίζει τον εαυτό του «eco-facist», που αρχικά ήταν κομμουνιστής, αργότερα αναρχικός και έπειτα φιλελεύθερος, πριν γίνει φασίστας. Δηλώνει θαυμαστής του Νορβηγού ακροδεξιού Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, που αφαίρεσε τη ζωή 77 ανθρώπων στη Νορβηγία το 2011, από τον οποίο μάλιστα πήρε την ευχή του για την εκπλήρωση αυτής της αποστολής.

Παράλληλα, κάνει λόγο και σε δράστες παρόμοιων περιστατικών, όπως στον Ντάρεν Όσμπορν, έναν 48χρονο Ουαλό, που καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη τον Ιούνιο του 2019, παρασύροντας με το φορτηγάκι του μία ομάδα μουσουλμάνων κοντά στο τζαμί του Φίνσμπερι Παρκ, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο και τραυματίζοντας άλλους δώδεκα.

Ο Brenton Tarrant καλεί τους ομοϊδεάτες του να δολοφονήσουν την Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, τον Τούρκο πρόεδρο Ρ. Τ. Ερντογάν, καθώς και το δήμαρχου του Λονδίνου Σαντίκ Καν, επειδή είναι «γνωστοί εχθροί των εθνών μας κι της φυλής μας». Δεν παραλείπει να δηλώσει πως «οι προδότες αξίζουν το θάνατο προδοτών και δεν πειράζει εάν χρειαστούν 3 ή 30 χρόνια, αφού αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να πληρώσουν για τις αηδιαστικές επιθέσεις τους στη φυλή». Μάλιστα η Μέρκελ βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τους προδότες που πρέπει να πεθάνουν, διότι «εκείνη είναι η μητέρα όλων των αντι-λευκών και αντι-γερμανικών πραγμάτων».

Ο δράστης κάνει λόγο για το όραμά του για μία Ευρώπη των «λευκών», κάνοντας ειδική αναφορά στην Τουρκία, την οποία απειλεί με αφανισμό. Δεν διστάζει να αποκαλέσει τον πρόεδρο της Τουρκίας ως έναν «ηγέτη ενός από τους αρχαιότερους εχθρούς του λαού μας και του μεγαλύτερου ισλαμιστικού γκρουπ στην Ευρώπη και τους Τούρκους μετανάστες ως στρατιώτες του Ερντογάν που καταλαμβάνουν αυτή τη στιγμή την Ευρώπη».

 Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Μπορείτε να ζείτε ειρηνικά στα δικά σας εδάφη και μπορεί να μην σας πειράξει κανείς, στην ανατολική πλευρά του Βοσπόρου. Αλλά αν επιχειρήσετε να ζήσετε σε ευρωπαϊκά εδάφη, οπουδήποτε δυτικά του Βοσπόρου, θα σας σκοτώσουμε και θα σας διώξουμε από τα εδάφη μας. Ερχόμαστε για την Κωνσταντινούπολη και θα καταστρέψουμε κάθε τζαμί και κάθε μιναρέ στην πόλη. Η Αγιά Σοφιά θα ελευθερωθεί από τους μιναρέδες και η Κωνσταντινούπολη θα ανήκει ξανά δικαιωματικά τους χριστιανούς. Φύγετε όσο έχετε ακόμα την ευκαιρία».

Σε κάποιο σημείο προς το τέλος του «μανιφέστου» ο 28χρονος Αυστραλός εκφράζει την πεποίθησή του ότι θα εκτίσει την ποινή του στις φυλακές για τις πράξεις τους, ωστόσο, όταν ελευθερωθεί θα τιμηθεί με το Νόμπελ Ειρήνης, όπως ακριβώς και ο Νέλσον Μαντέλα.

«Δεν περιμένω απλά να βγω, αλλά περιμένω και ένα βραβείο Νόμπελ. Όπως βράβευσαν τον τρομοκράτη Νέλσον Μαντέλα μόλις ο δικός του λαός κατάφερε τη νίκη και πήρε την εξουσία, έτσι περιμένω να αποφυλακιστώ 27 χρόνια μετά την καταδίκη μου, τα ίδια χρόνια με τον Μαντέλα, για το ίδιο έγκλημα», επισημαίνει χαρακτηριστικά.