Σημαντικά Νέα

Το «Ουράνιο Τόξο» ανοίγει θέμα Μακεδονικής Μειονότητας με τις πλάτες του BBC

Το πρόσφατο ανιστόρητο δημοσίευμα του BBC περί «Μακεδονικής Μειονότητας» στην Ελλάδα αποτέλεσε την αφορμή να πάρουν βήμα τα μέλη του «Ουράνιου Τόξου», τονίζοντας σε ανακοίνωσή τους τα εξής: «Πότε επιτέλους θα κάνει βήμα μπροστά η χώρα, στοιχειώδες για την ανάπτυξη της πολιτικής δημοκρατίας, μεταξύ αυτών την αναγνώριση και τον σεβασμό της εθνικής Μακεδονικής μειονότητας στη βόρεια Ελλάδα;». Παράλληλα, επεσήμαναν ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι δίκαιη και εξυπηρετεί πιο πολύ την Ελλάδα, ενώ δεν αναγνωρίζει μειονότητα.

Ωστόσο, η αρθογράφος του προκλητικού άρθρου Μαρία Μαργαρώνη, Ελληνίδα στην καταγωγή, που ζει στο Λονδίνο, ερμηνεύει τη Συμφωνία με το δικό της τρόπο. «Η απόφαση αυτή αναγνώρισε σιωπηρά ότι υπήρχαν Μακεδόνες (σσ μειονότητα) στην Ελλάδα, παρόλο που το κράτος δεν αναγνώρισε ποτέ επίσημα την ύπαρξή τους».

Το ελληνικό ΥΠΕΞ πάντως ετοιμάζει σκληρή απάντηση στο βρετανικό μέσο BBC.

Ο καθηγητής Γεωπολιτικής Ιωάννης Μάζης αναφέρει ότι «πρέπει να ληφθούν υπόψη οι συγκυρίες, κάτω από τις οποίες το άρθρο αυτό βλέπει το φως της δημοσιότητας, εκτιμώντας ότι θα ακολουθήσουν και άλλα ευρωπαϊκά μέσα, τα οποία θα ακολουθήσουν την γραμμή του BBC».

Πρέπει να σημειωθεί πως η στιγμή της δημοσίευσης του άρθρου από το BBC δεν είναι καθόλου τυχαία και συμπίπτει με την αναγγελία του «Ουράνιου Τόξου» ότι θα κατέβει στις ευρωεκλογές, εγείροντας θέμα μειονότητας. Από την άλλη πλευρά, η Ν.Δ. καλεί τον Πρωθυπουργό της χώρας Αλέξη Τσίπρα «να καταστήσει σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις ότι ζήτημα εθνικής Μακεδονικής Μειονότητας στην Ελλάδα δεν υφίσταται».

Ο Πάνος Καμμένος συνέδεσε το δημοσίευμα του BBC με το Νίκο Κοτζιά και υποστήριξε ότι πίσω από την εταιρεία που πήρε υπεργολαβία τις βίζες του ΥΠΕΞ, βρίσκεται ο Τζόρτζ Σόρος. «Θα καταθέσω τα στοιχεία μου όλα. Αποδεικνύουμε αρκετά μεγάλη σειρά κακουργημάτων που διέπραξε ο κ. Κοτζιάς.., μεταξύ αυτών της απιστίας σε βάρος του ελληνικού δημοσίου». Η απάντηση ήρθε από τους συνεργάτες του Ν. Κοτζιά, οι οποίοι τον κατηγόρησαν ότι βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία.