Σημαντικά Νέα

Το Ιράν θα συμπεριλάβει τον στρατό των ΗΠΑ στη λίστα «τρομοκρατικών οργανώσεων;»

Νέες εξελίξεις στις σχέσεις Ιράν και Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς η Τεχεράνη ετοιμάζεται να περιλάβει τον αμερικανικό στρατό στη λίστα με τις τρομοκρατικές οργανώσεις, στην περίπτωση που η Ουάσιγκτον χαρακτηρίσει τους «Φρουρούς της Επανάστασης» ως τρομοκρατική οργάνωση.

Οι Φρουροί της Ισλαμικής Επανάστασης (Sepāh) αποτελούν ένα αυτόνομο και επιλεκτικό στρατιωτικό σώμα, που αριθμεί 120.000 άνδρες, οι οποίοι θεωρούνται ως οι θεματοφύλακες του θεοκρατικού καθεστώτος, αποτελώντας έναν πανίσχυρο και καθοριστικό πυλώνα του σύγχρονου Ιράν.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις τριών Αμερικανών Αξιωματούχων στο πρακτορείο «Reuters», οι ΗΠΑ σκοπεύουν να χαρακτηρίσουν τον ιρανικό στρατό και τους Φρουρούς της Επανάστασης, τρομοκρατική οργάνωση, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που η Ουάσιγκτον θα χαρακτηρίσει επισήμως τρομοκρατική οργάνωση τον στρατό μίας άλλης χώρας.

Η Τεχεράνη έχει προειδοποιήσει για «ηχηρή» απάντηση μέσω του επικεφαλής της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας του Ιρανικού Κοινοβουλίου Χεσματολάχ Φαλαχατπισέχ: «Αν οι Φρουροί της Επανάστασης περιληφθούν στον κατάλογο των ΗΠΑ με τις τρομοκρατικές οργανώσεις, θα συμπεριλάβουμε τον αμερικανικό στρατό στο μαύρο κατάλογο των τρομοκρατών δίπλα στο Νταές».