Σημαντικά Νέα

Το Facebook κατέβασε 1,5 εκατομμύρια βίντεο από το μακελειό στη Νέα Ζηλανδία

Μετά από την επίθεση του 28χρονου Αυστραλού τρομοκράτη μακελάρη Brenton Tarrant σε δύο τεμένη στο Κράισττσερτς, που προκάλεσε παγκόσμιο σοκ, η γνωστή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Facebook προχώρησε στο κατέβασμα περισσότερο από 1,5 εκατομμυρίων βίντεο μέσα σε ένα 24ωρο που απεικόνιζαν το μακελειό.

Σε Tweet του που ανήρτησε το Facebook ανέφερε ότι «Προχωρήσαμε  στο κατέβασμα 1,5 εκατομμυρίων βίντεο της επίθεσης στη Νέα Ζηλανδία τις πρώτες 24 ώρες, ενώ περισσότερο από 1,2 εκατομμύρια μπλοκαρίστηκαν προτού ανέβουν». Η προσπάθεια ωστόσο, συνεχίζεται με το κατέβασμα ακόμη και των εκδοχών των τροποποιημένων βίντεο στην πλατφόρμα, για λόγους σεβασμού απέναντι στους ανθρώπους, που επηρεάζονται άμεσα από το μακελειό.

Η Πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρτνερν

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρτνερν σε δήλωσή της σε συνέντευξη τύπου ανέφερε ότι το υπουργικό συμβούλιο της χώρας έλαβε εννέα λεπτά πριν από την επίθεση το «μανιφέστο» του Αυστραλού εξτρεμιστή Brenton Tarrant: «Είμαι μία από τους τριάντα ανθρώπους που έλαβαν το μανιφέστο εννέα λεπτά πριν από την επίθεση. Δεν περιείχε κανένα τόπο και καμία συγκεκριμένη λεπτομέρεια». Το εν λόγω έγγραφο παραδόθηκε στις υπηρεσίες ασφαλείας της Νέας Ζηλανδίας σε διάστημα λιγότερο των δύο λεπτών, αφότου το έλαβαν.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο αριθμός των θυμάτων έχει αυξηθεί, φτάνοντας τους 50, ενώ από τα πυρά του B. Tarrant τραυματίστηκαν άλλοι 50 με τους 36 από αυτούς να νοσηλεύονται στο νοσοκομείο του Κράιστσερτς, δύο σε κρίσιμη κατάσταση και ένα κοριτσάκι να έχει μεταφερθεί στο παιδιατρικό νοσοκομείο Στάρσιπ του Όκλαντ. Τα μέτρα ασφαλείας γύρω από τα τζαμιά εξακολουθούν να παραμένουν σε ισχύ έως ότου οι αρχές βεβαιωθούν ότι δεν συντρέχει πλέον καμία απειλή, ενώ μέχρι στιγμής μόνο ένα πρόσωπο διώκεται για τις επιθέσεις, καθώς οι δύο άλλοι ύποπτοι που είχαν προσαχθεί δεν εμπλέκονται στην υπόθεση.

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

15 Μαρ 2019 6.35 μμ

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ. Τ.…

20 Μαρ 2019 10.28 πμ

Ύστερα από μισό χρόνο…

16 Μαρ 2019 8.57 μμ

Ο Θανάσης Δρούγος διεθνολόγος…

18 Μαρ 2019 8.56 μμ

Νέα συγκλονιστικά στοιχεία…

18 Μαρ 2019 10.54 πμ

Μετά την πρόσφατη αιματοχυσία…

19 Μαρ 2019 3.04 μμ

Σε ένα κρεσέντο λαϊκισμού…