Σημαντικά Νέα

Times του Λονδίνου: «Ο Μαδούρο βγάζει κρυφά χρυσό από τη Βενεζουέλα»

Οι Βρετανικοί Times σε δημοσίευμά τους αναφέρθηκαν σε μία σειρά από μυστηριώδεις πτήσεις, που αναχώρησαν από την πόλη Καράκας της Βενεζουέλας πριν από μερικές ημέρες και έχουν δημιουργήσει την υποψία ότι το καθεστώς του Νικολάς Μαδούρο μετακινεί κρυφά τόνους χρυσού σε χώρες της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής.

Αναφέρει μάλιστα συγκεκριμένα παραδείγματα για τις εν λόγω «ύποπτες» πτήσεις, μεταξύ των οποίων και εκείνη που προσγειώθηκε για «ανεφοδιασμό» στην Αθήνα πριν από λίγο καιρό. Σύμφωνα με το βρετανικό δημοσίευμα, ένα Boeing 777, που ανήκει στη ρωσική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Nordwind και το οποίο πιστεύεται ότι δεν είχε επιβάτες, εντοπίστηκε να κατευθύνεται από το Καράκας στην Καμπάλα, στην πρωτεύουσα της Ουγκάντας στην Αφρική.

«Έκανε στάση για λίγες ώρες πριν συνεχίσει το ταξίδι του στη Ζανζιβάρη και στη συνέχεια επέστρεψε στο Καράκας». Μάλιστα το ίδιο αεροπλάνο είχε εντοπιστεί στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου στο διεθνές αεροδρόμιο του Καράκας, ενώ προετοιμαζόταν να αναχωρήσει για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, φορτωμένο με 20 τόνους χρυσού, αξίας 650 εκατομμυρίων λιρών.

Τα δρομολόγια των δύο «ύποπτων» πτήσεων

Πηγή από τον χώρο της αεροπορίας αποκάλυψε στην εφημερίδα ότι μια ευρωπαϊκή εταιρεία τσάρτερ στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, ανέλαβε τη μεταφορά τεσσάρων τόνων σε ράβδους χρυσού από το Καράκας στο Εντέμπε την περασμένη εβδομάδα, ενώ η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας ισχυρίστηκε πως ένα executive jet που είχε χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν από τον υπουργό Εξωτερικών Χόρχε Αρεάζα, «επιστρατεύθηκε» για κρυφή μεταφορά χρυσού. Η κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο άρχισε να ξεπουλά τα αποθέματα χρυσού της, ευρισκόμενη στο μέσο της πιο σοβαρής οικονομικής κρίσης στην ιστορία της Βενεζουέλας. Οι ΗΠΑ ζήτησαν ανοιχτά την αλλαγή του κυβερνητικού καθεστώτος, επιβάλλοντας δρακόντειες κυρώσεις στη πετρελαϊκή βιομηχανία του Καράκας, που αποτελεί την βασική εισοδηματική πηγή της κυβέρνησης.

Στην προσπάθεια του Ν. Μαδούρο για επαναπατρισμό ράβδων χρυσού αξίας 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που φυλάσσονται στο θησαυροφυλάκιο της τράπεζας της Αγγλίας, δέχτηκε μπλόκο. Ωστόσο, η Βενεζουέλα εξακολουθεί να εξορύσσει χρυσό από ημι-νόμιμα ανοιχτά ορυχεία υπό τη στρατιωτική επίβλεψη του Καράκας, καταλήγει το βρετανικό δημοσίευμα.

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

01 Απρ 2019 9.48 πμ

Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλα…

17 Μαρ 2019 9.17 πμ

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας…

02 Μαΐ 2019 10.00 πμ

Αμερικανικές πηγές του…

13 Μαρ 2019 9.35 πμ

Ο αυτοανακηρυχθείς «προσωρινός»…

14 Μαρ 2019 9.33 πμ

Περισσότερες από πενήντα…

04 Μαρ 2019 12.11 μμ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις…