Σημαντικά Νέα

Θερμό επεισόδιο με πλοίο του λιμενικού της Ρουμανίας να «γαζώνει» τουρκικό σκάφος

Ρουμάνοι Λιμενικοί έριξαν πυρά σε τουρκικό αλιευτικό σκάφος, που εισήλθε παράνομα στα ανοικτά των ακτών της Ρουμανίας στις 20 Φεβρουαρίου 2019, με αποτέλεσμα 3 Τούρκοι να τραυματιστούν.

Το τουρκικό αλιευτικό σκάφος πέρασε από εξονυχιστικό έλεγχο από τους άνδρες της ρουμανικής ακτοφυλακής, ενώ οι Τούρκοι αλιείς ανέφεραν ότι «Δεν είχαν κανένα δικαίωμα να το κάνουν στα διεθνή ύδατα, προσπάθησαν να μας βυθίσουν».

Οι Ρουμάνοι  στην αρχή προχώρησαν προς όλες τις απαραίτητες προειδοποιήσεις με ειδικά σήματα, αλλά οι Τούρκοι τις αγνόησαν επιδεικτικά και δεν συμμορφώθηκαν, με αποτέλεσμα να ανοίξουν πυρ στο τουρκικό αλιευτικό σκάφος, που εισήλθε σε ρουμανικά χωρικά ύδατα, στην αρχή με πλαστικές και έπειτα με πραγματικές σφαίρες. Τρεις Τούρκοι ψαράδες χτυπήθηκαν, ενώ το σκάφος είναι κατεστραμμένο. Μέσα στον πανικό τους οι Τούρκοι ζήτησαν βοήθεια από το ραδιόφωνο. Ο Serdar που ήταν ο καπετάνιος και ο Σαμέτ Μεμίς δέχθηκαν πλαστικές σφαίρες, ενώ ο  I. Μεμίς τραυματίστηκε από πραγματική σφαίρα. Το περιστατικό έχει καταγραφεί από κινητό τηλέφωνο.

Εν τέλει, το ρουμανικό λιμενικό υποχώρησε, ενώ οι οπές των σφαιρών γέμισαν το τουρκικό αλιευτικό σκάφος, με πλήρωμα 8 ατόμων, το οποίο αναγκάστηκε να επιστρέψει στην Κωνσταντινούπολη. «Ήθελαν να βυθίσουν το σκάφος μας. Μας βασάνισαν 6 ώρες και 3 μέλη μας τραυματίστηκαν», είπε ο καπετάνιος.