Σημαντικά Νέα

Τελ-Αβίβ: «Αν υπάρξει έκρηξη ανάμεσα στο Ιράν και στις ΗΠΑ, το Ισραήλ θα δεχτεί χτύπημα»

Οι ΗΠΑ έχουν εντείνει την οικονομική και στρατιωτική πίεση προς το Ιράν με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να απευθύνει κάλεσμα προς την ιρανική ηγεσία για τη διαβεβαίωση της εγκατάλειψης του πυρηνικού προγράμματος της χώρας, απειλώντας ότι δεν αποκλείεται μια ένοπλη αντιπαράθεση.

Ένας υπουργός της ισραηλινής κυβέρνησης προειδοποίησε για το ενδεχόμενο ιρανικών επιθέσεων στο Ισραήλ, σε περίπτωση που κλιμακωθεί η σύγκρουση ανάμεσα στην Τεχεράνη και την Ουάσινγκτον.

Η κυβέρνηση του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, η οποία υποστηρίζει την σκληρή στάση του Τραμπ ενάντια στον μεγαλύτερο εχθρό της, εμφανίζεται επιφυλακτική ως προς την κλιμακούμενη ένταση.

Σε μια σπάνια δήλωση στο ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο «Ynet TV» ο ισραηλινός υπουργός Ενέργειας Γιούβαλ Στάινιτς είπε ότι στον Κόλπο «αυξάνεται η ένταση. Αν υπάρξει έκρηξη ανάμεσα στο Ιράν και στις ΗΠΑ, ανάμεσα στο Ιράν και στους γείτονές του, δεν αποκλείω ότι θα ενεργοποιήσουν την Χεζμπολάχ και τον Ισλαμικό Τζιχάντ από την Γάζα ή ακόμη ότι θα επιχειρήσουν να εξαπολύσουν πυραύλους από το Ιράν προς το Κράτος του Ισραήλ».

Πρέπει να σημειωθεί πως η Χεζμπολάχ και ο Ισλαμικός Τζιχάντ είναι ένοπλες οργανώσεις που χρηματοδοτούνται από το Ιράν και δρουν στα σύνορα του Ισραήλ, η πρώτη είναι ενεργή στη Συρία και στον Λίβανο και η δεύτερη στα παλαιστινιακά εδάφη.

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

25 Φεβ 2019 6.52 πμ

Την έντονη αντίδραση της…

26 Φεβ 2019 6.16 μμ

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου…

11 Απρ 2019 3.14 μμ

Ο εκπρόσωπος Τύπου του…

14 Μαρ 2019 12.29 μμ

Η γειτονική Ιταλία ετοιμάζεται…

15 Μαρ 2019 9.13 πμ

Νέες αεροπορικές επιδρομές…

24 Απρ 2019 4.02 μμ

Το ισραηλινό Κέντρο Στρατηγικών…