Σημαντικά Νέα

«Τάνκερ με ελληνική σημαία στη λίστα των κυρώσεων των ΗΠΑ κατά της Βενεζουέλας»

Το αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε νέα δέσμη κυρώσεων σε βάρος της Βενεζουέλας, προσθέτοντας τέσσερις επιχειρήσεις και εννέα τάνκερ στο στόχαστρό τους.

Μεταξύ των τάνκερ περιλαμβάνονται πλοία με σημαία της Μάλτας, της Ιταλίας, του Παναμά, αλλά και της Ελλάδας.  Αναφορικά με το τάνκερ που φέρει την ελληνική σημαία, πρόκειται για το πλοίο «NEDAS», ενώ οι επιχειρήσεις που περιλήφθηκαν στη λίστα, αφορούν τρεις επιχειρήσεις της Λιβερίας και μία της Ιταλίας.

Ας μην ξεχνάμε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής έχουν προχωρήσει προς την επιβολή κυρώσεων σε βάρος της χώρας στον απόηχο της κρίσης που ενέσκηψε στη Βενεζουέλα στις αρχές του έτους, με τον Χουάν Γκουαϊδό  να αυτοανακηρύσσεται μεταβατικός πρόεδρος υπο την αμερικανική στήριξη, τη στιγμή που η Ρωσία, η Κίνα και το Μεξικό επιβεβαιώνουν τη στήριξή τους στον εκλεγμένο Πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο.

Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ σε νέα ανακοίνωσή του ανέφερε πως «Οι σημερινές ενέργειες θέτουν περαιτέρω στο στόχαστρο τον πετρελαϊκό τομέα της Βενεζουέλας που συνεχίζει να παράσχει γραμμή ζωής στο παράνομο καθεστώς του πρώην προέδρου Μαδούρο. Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να λαμβάνουν ισχυρή δράση, προκειμένου να συμπεριλάβει όσους ενισχύουν το καθεστώς του Μαδούρο και συμβάλλουν στην ανθρωπιστική κρίση της Βενεζουέλας».