Σημαντικά Νέα

Τα σενάρια των επικείμενων Εθνικών Εκλογών από τις ξένες Πρεσβείες

Εξαιρετικό ενδιαφέρον κρύβουν πάντα οι εκτιμήσεις και οι προβλέψεις των ξένων διπλωματικών αντιπροσωπειών στη χώρα μας, ιδιαίτερα όταν αυτή υπεισέρχεται σε προεκλογική περίοδο. Οι περίφημες τακτικές εκθέσεις – «reports» των αξιωματούχων βασίζονται όχι μόνο σε δημοσκοπικά δεδομένα, αλλά και σε στοιχεία που αντλούν από συζητήσεις με πολιτικούς, από διαμορφωτές της κοινής γνώμης, από πανεπιστημιακούς, αναλυτές και think tanks, επιχειρηματίες και τραπεζίτες.

Στην παρούσα φάση όπως διαμορφώνεται το πολιτικό κλίμα και σύμφωνα με διασταυρούμενες πληροφορίες στις κύριες ξένες πρεσβείες (των ΗΠΑ, της Ευρώπης, της Ρωσίας και της Κίνας) στην Ελλάδα, υπάρχει η πρόβλεψη ότι στις επικείμενες εθνικές εκλογές είτε προκηρυχθούν το Μάιο είτε τον Οκτώβριο, θα επικρατήσει η Ν.Δ.

Προκρίνουν 3 σενάρια εκλογικού αποτελέσματος:

Στο πρώτο και επικρατέστερο σενάριο η Ν.Δ. προβλέπεται να καταγράψει ποσοστά αυτοδυναμίας της τάξεως του 35%-39%, ακόμη και σε εξακομματική βουλή, ασχέτως αν ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρήσει μία παρουσία της τάξεως του 25%.

Το πιο συντηρητικό δεύτερο σενάριο που καταγράφεται δίνει στη Ν.Δ. ποσοστό κυριαρχίας 32%-34%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ να διατηρεί δυνάμεις σε ποσοστό της τάξεως του 25%-28%. Ωστόσο, εκτιμάται η έκφραση της Χρυσής Αυγής να πετύχει υψηλά εκλογικά ποσοστά (8%-11%), διατηρώντας την τρίτη θέση σε αριθμό εδρών στο επόμενο Κοινοβούλιο.

Ένα τρίτο σενάριο, για το οποίο τα ηγετικά στελέχη της κυβέρνησης και ειδικά το επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου επιμένουν ότι είναι εφικτό, αν και στην αξιολόγηση των πρεσβειών δεν συγκεντρώνει σοβαρές πιθανότητες, είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας θα κατορθώσει να ανακόψει την εκλογική πορεία της Ν.Δ., μέχρι και να την ανατρέψει.

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

09 Μαρ 2019 9.14 μμ

Ο Γιώργος Τράγκας αποκαλύπτει…

19 Μαρ 2019 9.43 πμ

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας…

09 Μαΐ 2019 8.11 πμ

Οι ηγέτες της Ελλάδας…

27 Μαρ 2019 12.40 μμ

Νέες πτυχές από την παρενόχληση…

01 Απρ 2019 9.09 πμ

Ο Υπουργός της Κοινωνίας…

25 Μαρ 2019 8.55 μμ

Νέα πρόκληση των Τούρκων…