Σημαντικά Νέα

Τα «παιχνίδια» του Ερντογάν και η στάση της Ελλάδας (Vid)

Ο διεθνολόγος Νίκος Λυσιγάκης μίλησε στην εκπομπή One Direct για το διεθνές σκηνικό, όπως διαμορφώθηκε μετά τα τελευταία γεγονότα μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων και πώς αυτό επηρεάζει την Ελλάδα

Σύμφωνα με τον κ. Λυσιγάκη, όταν ο Ερντογάν ξεκίνησε την επιχείρηση στη Β. Συρία αντιμετώπιζε προβλήματα στο εσωτερικό της χώρας του. Ως εκ τούτου, η Συρία αποτελεί γι’ αυτόν μια διέξοδο. Στις κινήσεις αυτές του Ερντογάν, το σύνολο της κοινωνίας, τουλάχιστον αυτό που εκφράζεται δημόσια, είναι θετικά διακείμενο.

«Λαμβάνει χώρα το ‘φαινόμενο της συσπείρωσης γύρω από την ηγεσία’, κατά το οποίο η τουρκική κοινωνία φαίνεται να στηρίζει πλήρως τους χειρισμούς του Ερντογάν, κατά συνέπεια ο ίδιος είναι περισσότερο ενισχυμένος απ’ ότι ήταν το προηγούμενο διάστημα», εξήγησε ο κ. Λυσιγάκης.

Απόσπασμα από την εκπομπή One Direct, 29 Οκτωβρίου 2019

Τώρα, σύμφωνα και με τις τελευταίες δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, οι οποίες καταφέρονται κατά της Ελλάδας, ο διεθνολόγος υποστήριξε πως πρόκειται για «παιχνίδι επίρριψης ευθυνών», έτσι ώστε να παρουσιάσει ένα διαφορετικό πρόσωπο της Τουρκίας στη Δύση. Παρ’ όλα αυτά «ο ανεξέλεγκτος χαρακτήρας του και ο ανορθολογισμός στις κινήσεις του προκαλούν εκνευρισμό στη Δύση».

Στην πραγματικότητα, αυτό που προσπαθεί να κατορθώσει ο Τούρκος πρόεδρος είναι να προβάλει την τουρκική ισχύ σε κάθε επίπεδο. Αναφορικά με την Ελλάδα, ο κ. Λυσιγάκης τόνισε την ανάγκη αύξησης της ικανότητας του κράτους να επιβάλει την κυριαρχία του εντός των εδαφών του, ενώ σε διεθνές επίπεδο χρειάζεται ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων.

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

29 Μαρ 2019 7.49 μμ

Ο καθηγητής Οικονομικής…

04 Νοέ 2019 10.03 πμ

Γράφει ο Θεόφραστος Ανδρεόπουλος…

25 Οκτ 2019 6.10 μμ

Έναν ειδικό λογαριασμό…

18 Μαρ 2019 5.00 μμ

Λίγες ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση…

03 Νοέ 2019 11.31 πμ

Την πρόθεσή του να οικοδομήσει…

05 Μαρ 2019 3.29 μμ

Ο Έλληνας πρωθυπουργός…