Σημαντικά Νέα

Συντριβή Boeing 737 της Ethiopian Airlines: «Δεν υπάρχουν επιζώντες…»

Η κρατική τηλεόραση της Αιθιοπίας μετέδωσε την ξαφνική είδηση για την συντριβή Boeing 737 της πτήσης των Αιθιοπικών Αερογραμμών νωρίτερα σήμερα το πρωί δίχως να υπάρχουν επιζώντες.

Το αεροσκάφος της Ethiopian Airlines το Boeing 737-800 MAX εκτελούσε την πτήση ΕΤ 302 από την Αντίς Αμπέμπα με κατεύθυνση στο Ναϊρόμπι, μεταφέροντας συνολικά 149 επιβάτες και οκτώ μέλη πληρώματος. 

Η κρατική τηλεόραση, επικαλούμενη ανώνυμη πηγή της αεροπορικής εταιρίας, ανέφερε ότι «Δεν υπάρχουν επιζώντες από την πτήση, στην οποία επέβαιναν επιβάτες από 33 χώρες. Αυτή τη στιγμή έχει επιβεβαιωθεί ότι το αεροσκάφος συνετρίβη στις 8.44 το πρωί, κοντά στο Μπισόφτου, 62 χλμ νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας Αντίς Αμπέμπα». Οι έρευνες διεξάγονται στην περιοχή, χωρίς ωστόσο, να υπάρχουν επιβεβαιωμένες πληροφορίες ούτε για επιζώντες, αλλά ούτε και για νεκρούς.

Το γραφείο του Πρωθυπουργού της χώρας εξέδωσε σχετική ανακοίνωση μέσω Twitter, εκφράζοντας τα βαθύτερα συλλυπητήρια της κυβέρνησης και του Αιθιοπικού λαού στις οικογένειες των θυμάτων, που έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα στην πτήση των Αιθιοπικών Αερογραμμών που ήταν προγραμματισμένη για το Ναϊρόμπι της Κένυας. Τα αίτια της συντριβής εξακολουθούν να παραμένουν άγνωστα, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το εν λόγω αεροσκάφος ήταν ολοκαίνουριο και είχε παραδοθεί τέσσερις μήνες πριν στην εταιρεία. Τα διεθνή ΜΜΕ μεταδίδουν ότι έχασαν την επαφή με το αεροσκάφος 6 λεπτά μετά την απογείωσή του σε ύψος 9.000 ποδών. Πρόκειται για τη δεύτερη αεροπορική τραγωδία με το συγκεκριμένο τύπο αεροσκάφους μέσα στο τελευταίο εξάμηνο, αφού τον Οκτώβριο του 2018 άλλο ένα Boeing 737 της Ινδονησιακής «Lion Air» συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του από την Τζακάρτα, οδηγώντας στον θάνατο και τους 189 επιβάτες του.

Απόσπασμα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων alpha, 10.03.2019

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα