Σημαντικά Νέα

Στρατηγός Φράγκος: «Τέρμα τα παιχνίδια. Αποφασίζουμε ως Έθνος να γίνουμε Ισραήλ ή…»

Τις καθημερινές απειλές των Τούρκων που έχουν ξεπεράσει κάθε όριο, κλήθηκε ο Στρατηγός Φράγκος να καταθέσει την άποψή του. Χωρίς ενδοιασμούς και  με απόλυτη στρατηγική σκέψη και άποψη δήλωσε :

«Αναμενόμενη είναι η κλιμάκωση προκλητικότητας της Τουρκίας. Αποφασίζουμε ως Έθνος να γίνουμε Ισραήλ ή συνεχίζουμε συνειδητά την Φιλλανδοποίηση της εξωτερικής μας πολιτικής με την ακατανόητη στάση δεκαετιών εξευμενισμού του «αρπακτικού», που ήδη κινείται σε νέα τετελεσμένα με ένα ΑΤΙΛΛΑ-3.

«Περαιτέρω ανάλυση δεν απαιτείται παρά μόνον ενότητα, Εθνική συναίνεση και επι τέλους συγκρότηση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, για καθορισμό αταλάντευτης εξωτερικής πολιτικής με εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου και της αυτονόητης προάσπισης της Εθνικής μας κυριαρχίας σε αγαστή συνεργασία με την Κυπριακή Δημοκρατία και ενδυνάμωση των σχέσεων με τα συμμαχικά και φιλικά προσκείμενα κράτη».

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται «Το Βήμα», τον Αύγουστο του 2011 ο  Μπεγλίτης ζήτησε από τον  Στρατηγό Φράγκο να εκπονήσει ένα σχέδιο για την περίπτωση που οι Τούρκοι προέβαιναν σε επίθεση στις Κυπριακές πλατφόρμες άντλησης αερίου, όπως είχαν απειλήσει ότι θα έκαναν. Ο Στρατηγός μυστικά το εκπόνησε και το παρουσίασε μέσα σε λίγες ημέρες, με την πολιτική ηγεσία να το χαρακτηρίζει ως «απολύτως εφαρμόσιμο».

Επρόκειτο για ένα Άκρως Απόρρητο «διπλό σχέδιο» αποτροπής, παρενόχλησης και ανακατάληψης των Κυπριακών  θαλάσσιων σημείων άντλησης, σε περίπτωση που η αποτροπή δεν είχε επιτευχθεί. Το σχέδιο προέβλεπε τη συνεργασία των Ειδικών Δυνάμεων, του Ναυτικού και της Αεροπορίας, ενώ στο πλαίσιο του σχεδίου, διέταξε ξαφνικά στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων να μεταβούν στη Ρω και στη νήσο Στρογγύλη, νότια του Καστελόριζου και μέσα σε λίγες ώρες να κατασκευάσουν ελικοδρόμια για Apache.

«Οι Τούρκοι από απέναντι παρακολουθούσαν αμήχανοι», έχει πει γελώντας. Μια άλλη φράση που του αποδίδεται είναι ότι «η Στρογγύλη είναι πιο κρίσιμη από το Καστελόριζο», καθώς σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, το μικρό νησί ενώνει την Eλληνική με την Kυπριακή ΑΟΖ, περιορίζοντας την αντίστοιχη τουρκική.

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

22 Μαρ 2019 6.28 μμ

Ο καθηγητής Οικονομικής…

25 Μαρ 2019 9.37 μμ

Νέα στρατιωτική επιχείρηση…

08 Απρ 2019 4.08 μμ

Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας…

19 Μαρ 2019 5.35 μμ

Και ενώ πλησιάζει η εθνική…

09 Μαρ 2019 8.27 μμ

Η πρόσφατη ανακάλυψη του…

25 Μαρ 2019 8.55 μμ

Νέα πρόκληση των Τούρκων…