Σημαντικά Νέα

Στο στόχαστρο των ΗΠΑ εκ νέου το Ιράν λόγω της «επεκτατικής» του πολιτικής

Όπως δήλωσε μέσω Twitter ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Αμερικανού Προέδρου, Τζον Μπόλτον, θα συνεχίσουν να εμμένουν στην ασφυκτική πολιτική τους προς το Ιράν, κατηγορώντας το για απαράδεκτη συμπεριφορά αναφορικά με την επεκτατική πολιτική που ακολουθεί και τις απειλές που εκτοξεύει προς τους γείτονές της.

«Για πολύ καιρό το ιρανικό καθεστώς προωθούσε τη σύγκρουση και την αστάθεια, με σκοπό την επέκταση της επιρροής του, απειλώντας τους γείτονές του, με μικρό κόστος για τις ενέργειές του. Ως εκ τούτου, θα συνεχίσουμε να ασκούμε τη μέγιστη πίεση μέχρις ότου η Τεχεράνη εγκαταλείψει την απαράδεκτη συμπεριφορά της», δήλωσε ο Τζ. Μπόλτον.

Πρέπει να σημειωθεί πως το περασμένο Μάιο οι ΗΠΑ αποχώρησαν από τη συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν, προχωρώντας προς την επιβολή εκτεταμένων κυρώσεων στην Τεχεράνη, που αφορούσε μάλιστα εταιρείες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που δραστηριοποιούνται εντός της χώρας. Ωστόσο, οι υπόλοιποι συμβαλλόμενοι της πυρηνικής συμφωνίας για το Ιράν, όπως η Κίνα, η Ρωσία, η Γερμανία, η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και η Ε.Ε. επέκριναν την κίνηση αυτή της Ουάσιγκτον.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση ανήκει η πρωτοβουλία για τη σύσταση ενός ειδικού μηχανισμού για την παράκαμψη των κυρώσεων των ΗΠΑ, γεγονός που προκάλεσε έντονη κριτική της κυβέρνησης Τραμπ, η οποία εξακολουθεί να απαιτεί τον περιορισμό εισαγωγών πετρελαίου από το Ιράν και οποιαδήποτε συνεργασία με αυτή την χώρα.

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

10 Απρ 2019 2.03 μμ

Ο ΟΗΕ σε έκθεση του αναφέρει…

12 Απρ 2019 1.54 μμ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες…

26 Φεβ 2019 6.16 μμ

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου…

07 Μαΐ 2019 4.41 μμ

Η απόπειρα πραξικοπήματος…

13 Μαρ 2019 3.47 μμ

Με την τουρκική οικονομία…

14 Μαρ 2019 5.14 μμ

Οι ΗΠΑ έχουν αποφασίσει…