Σημαντικά Νέα

Στην ατζέντα του Ντ. Τραμπ & Μουν Τζε Ιν η «αποπυρηνικοποίηση» της Κορεατικής Χερσονήσου

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντ. Τραμπ και ο Πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε Ιν συμφώνησαν από κοινού σε μία προσέγγιση στην πυρηνική διπλωματία αναφορικά με τη Βόρεια Κορέα.

Ο κ. Τραμπ σε δήλωση του από το Λευκό Οίκο ανέφερε πως τόσο ο ίδιος όσο και ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας θα συζητήσουν για τις πιθανές συναντήσεις με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, καθώς και μία σειρά αμοιβαίων ανησυχιών.

Παράλληλα, επεσήμανε πως η διεξαγωγή μίας τρίτης διάσκεψης κορυφής μεταξύ των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας είναι πιθανή, ωστόσο, η συγκρότηση τέτοιων συναντήσεων συνιστά μία αρκετά αργή διαδικασία.

Από την πλευρά του ο κ. Μουν ανέφερε ότι οι στρατιωτικές εντάσεις στην κορεατική χερσόνησο έχουν μειωθεί σημαντικά και ως εκ τούτου, το θέμα της αποπυρηνικοποίησης μπορεί να επιλυθεί μέσω ειρηνικού διαλόγου.

Η Υπουργός Εξωτερικών της Νότιας Κορέας Κανγκ Κγιούνκγκ Γουά εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι οι συνομιλίες μεταξύ του προέδρου της Νότιας Κορέας και του αμερικανικού ομολόγου του θα φέρουν ένα «ουσιαστικό» αποτέλεσμα για την αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου.

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

23 Φεβ 2019 7.18 μμ

Μεγάλη κρίση έχει ξεσπάσει…

16 Οκτ 2019 5.51 μμ

Η Τουρκία ύστερα από τη…

03 Απρ 2019 2.34 μμ

Ο Ερντογάν και ο ακραίος…

08 Απρ 2019 7.42 μμ

Όπως δείχνουν τα πράγματα…

16 Μαΐ 2019 6.49 μμ

Κρατική εφημερίδα της…

23 Μαρ 2019 4.44 μμ

Ο ναύαρχος και επίτιμος…