Σημαντικά Νέα

Στα χνάρια του Ζ. Ζάεφ ο νέος πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας: «Δεσμεύομαι για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ»

Τη δέσμευσή του να προωθήσει την πλήρη ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ και να καταβάλει προσπάθειες για την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση διεμήνυσε σήμερα ο νέος πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας Στέβο Πεντάροφσκι.

«Θα ασκήσω όλες τις διπλωματικές προσπάθειες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας της ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και θα πρέπει να εμπλακούν στις συνομιλίες τα καλύτερα μυαλά της χώρας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μετά την τελετή του ορκωμοσίας του δήλωσε πως «Η ενέργεια και το δυναμικό ολόκληρης της κοινωνίας πρέπει να επικεντρωθούν σε στρατηγικά καθήκοντα… Εννοώ πρώτα από όλα την ευρω-ατλαντική ενσωμάτωσή μας, πάνω στην οποία όλα τα πολιτικά θέματα έχουν καταλήξει σε συμφωνία σε ρητορικό επίπεδο. Εν τω μεταξύ, τα προτεινόμενα μοντέλα εφαρμογής της είναι διαφορετικά… Ως πρόεδρος, θα ασκήσω όλες τις διπλωματικές προσπάθειες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας της πλήρους ένταξής μας στο ΝΑΤΟ. Και επιμένω ότι κατά τη διάρκεια ολόκληρης της περιόδου των διαπραγματεύσεων για την ένταξή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα πρέπει να εμπλακούν τα καλύτερα μυαλά της χώρας σε αυτές τις συνομιλίες, ανεξάρτητα από το αν είναι μέλη της αντιπολίτευσης ή μη κυβερνητικών οργανώσεων ή ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες».

Ο κ. Πεντάροφσκι αναδείχθηκε νικητής των προεδρικών εκλογών στη Βόρεια Μακεδονία, αφού στον δεύτερο γύρο των εκλογών απέκτησε προβάδισμα έναντι της υποψήφιας του αντιπολιτευόμενου κόμματος VMRO-DPMNE Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, ενώ πρέπει να σημειωθεί πως ο Πεντάροφσκι και η κυβέρνηση του SDSM του Ζάεφ υποστήριξαν τη Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία μαζί με την αλλαγή του ονόματος της χώρας, άνοιξε τον δρόμο και για την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε.

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

04 Μαΐ 2019 5.29 μμ

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος…

13 Μαρ 2019 9.11 μμ

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας…

12 Μαρ 2019 9.29 πμ

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών…

04 Απρ 2019 12.47 μμ

Ο Γιώργος Φλωρίδης μιλάει…

05 Απρ 2019 4.01 μμ

Ήδη από τη δεκαετία του…

04 Απρ 2019 1.07 μμ

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής…