Σημαντικά Νέα

Στα «χαρακώματα» ΗΠΑ & Κούβα για τον Ν. Μαδούρο

Ο Αμερικανός Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εκτόξευσε εκ νέου πυρά εναντίον της κυβέρνησης της Κούβας, επειδή διεξάγει στρατιωτικές επιχειρήσεις, με σκοπό την υποστήριξη του προέδρου Νικολάς Μαδούρο.

Παράλληλα, απείλησε τη γενίκευση του αμερικανικού εμπάργκο και την επιβολή κυρώσεων στο νησί της Κούβας, σε περίπτωση που δεν αποσύρει τις δυνάμεις τις που έχει αναπτύξει υπέρ της Βενεζουέλας.

Ο κ. Τραμπ διεμήνυσε μέσω Twitter πως «Αν τα κουβανικά στρατεύματα και οι παραστρατιωτικοί δεν σταματήσουν αμέσως τις στρατιωτικές και άλλες επιχειρήσεις με σκοπό να σπείρουν τον θάνατο και να καταστρέψουν το Σύνταγμα της Βενεζουέλας, θα επιβληθεί πλήρες και ολοκληρωτικό εμπάργκο, μαζί με κυρώσεις στο υψηλότερο επίπεδο, στο νησί της Κούβας. Ελπίζουμε ότι όλοι οι κουβανοί στρατιώτες θα επιστρέψουν άμεσα και ειρηνικά στο νησί τους!».

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο υποστήριξε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο CNN ότι ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο ήταν «έτοιμος» να εγκαταλείψει το Καράκας και να μεταβεί στην Κούβα το πρωί της Τρίτης, αλλά πείστηκε από «τους Ρώσους» να παραμείνει.

Ο πρόεδρος Μαδούρο «είχε ένα αεροπλάνο στο ταρμάκ, ήταν έτοιμος να φύγει το πρωί, εξ όσων έχουμε αντιληφθεί, αλλά οι Ρώσοι του είπαν να μείνει», δήλωσε ο Πομπέο στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, προσθέτοντας πως ο πρόεδρος της Βενεζουέλας είχε την πρόθεση να καταφύγει στην Αβάνα.

Ωστόσο, ο υπουργός Εξωτερικών της Κούβας Μπρούνο Ροδρίγκες επανέλαβε ότι η Αβάνα δεν έχει αναπτύξει στρατεύματα στη Βενεζουέλα, αντιδρώντας στην απειλή του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να γενικεύσει το αμερικανικό εμπάργκο και να επιβάλλει περαιτέρω κυρώσεις στην πολιτική ηγεσία της νήσου της Καραϊβικής, εξαιτίας της στήριξης της κομμουνιστικής κυβέρνησης στον σοσιαλιστή πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο.

Ο Ροδρίγκες εξάλλου επανέλαβε ότι ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, ο Τζον Μπόλτον, είναι «παθολογικός ψεύτης», κρίνοντας πως «παραπληροφορεί» τον Τραμπ.

«Δεν υπάρχουν στρατεύματα της Κούβας στη Βενεζουέλα· ούτε υπάρχει οποιοσδήποτε Κουβανός που να συμμετέχει σε επιχειρήσεις του στρατού ή των σωμάτων ασφαλείας εκεί. Μόνο ιατρικό προσωπικό, που βρίσκεται σε ανθρωπιστική αποστολή», ανέφερε ο Ροδρίγκες μέσω Twitter.

Απόσπασμα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σκάι, 01.05.2019

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

15 Απρ 2019 10.03 πμ

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ…

30 Οκτ 2019 1.27 μμ

Το Ιράν και η Ρωσία επέκριναν…

22 Οκτ 2019 10.24 μμ

Τι κι αν δεν την θέλουν…

04 Νοέ 2019 9.57 πμ

Έντονη είναι η ρωσική…

11 Απρ 2019 12.59 μμ

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ…

06 Νοέ 2019 4.08 μμ

Ο καθηγητής Γεωπολιτικής…