Σημαντικά Νέα

Σκοτώνονται Ερντογάν & Νετανιάχου «Είσαι δικτάτορας»! – «Εσύ είσαι τύραννος που σφαγιάζει παιδιά»!

Οι τόνοι μεταξύ του Ισραήλ και της Τουρκίας ανέβηκαν αυτή την εβδομάδα, καθώς ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ. Τ. Ερντογάν κατηγόρησε ευθέως τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου ότι είναι «ένας τύραννος, που σφαγιάζει παιδιά», αφότου το Ισραήλ τον χαρακτήρισε «δικτάτορα».

Από την πλευρά του το Ισραήλ δια στόματος του Β. Νετανιάχου δήλωσε την Κυριακή ότι «το Ισραήλ δεν είναι το κράτος-έθνος όλων των πολιτών του, αλλά μόνο του εβραϊκού λαού» και συνεπώς όχι της μεγάλης αραβικής κοινότητας. Ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου Ιμπραήμ Καλίν κατήγγειλε τον «κατάφωρο ρατσισμό» που εκδήλωσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός, ενώ σε μήνυμά του ο Νετανιάχου με σαρκαστική διάθεση ανέφερε: «Ο Ερντογάν, αυτός ο τούρκος δικτάτορας, επιτίθεται στην ισραηλινή δημοκρατία, ενώ οι φυλακές του είναι γεμάτες από δικαστές και τούρκους δημοσιογράφους. Τί αστείο».

Η αντίδραση της Τουρκίας ήταν άμεση, απαντώντας σε μήνυμα μέσω Twitter ο εκπρόσωπος της Τουρκίας Ι. Καλίν: «Το κράτος του απαρτχάιντ, το οποίο διοικεί, έχει καταλάβει τα παλαιστινιακά εδάφη, σκοτώνει γυναικόπαιδα, και φυλακίζει τους Παλαιστίνιους πάνω στην ίδια τους τη γη. Τα ψέματα και η πίεση δεν θα είναι ικανά να κουκουλώσουν τα εγκλήματά σας».

Ο Β. Νετανιάχου αντέτεινε, λέγοντας ότι «δεν υπάρχουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας, καθώς το Ισραήλ είναι μια δημοκρατία όπου όλοι οι Ισραηλινοί, συμπεριλαμβανομένων των σχεδόν δύο εκατομμυρίων Αράβων, απολαύουν ισότητα δικαιωμάτων». Ωστόσο, «το Ισραήλ είναι το κράτος-έθνος του εβραϊκού λαού και μόνο του εβραϊκού λαού, με το αστέρι του Δαυίδ στη σημαία, τα εβραϊκά ως επίσημη γλώσσα και αναγνωρισμένο το δικαίωμα όλων των Εβραίων του κόσμου να πάνε να ζήσουν εκεί», συμπλήρωσε.

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

04 Απρ 2019 11.37 πμ

Τελεσίγραφο απέστειλαν…

10 Μαΐ 2019 8.16 πμ

Από τη Σύνοδο Κορυφής…

19 Μαΐ 2019 4.17 μμ

Μήνυμα για την τουρκική…

31 Μαρ 2019 9.09 μμ

Καθώς η κόντρα της Άγκυρας…

05 Μαρ 2019 8.43 μμ

Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας…

04 Απρ 2019 7.07 μμ

Μετά τη σαφή προειδοποίηση…