Σημαντικά Νέα

Σφοδρή επίθεση Μάικ Πομπέο στη Ρωσία και την Κούβα, που υποστηρίζουν το Ν. Μαδούρο

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο εξαπέλυσε δριμεία επίθεση εναντίον της Κούβας και της Ρωσίας, επειδή προσφέρουν την υποστήριξή τους στον Πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, τον οποίο οι ΗΠΑ επιχειρούν με κάθε τρόπο να τον εξωθήσουν στο να εγκαταλείψει την εξουσία.

Με αφορμή τη γενικευμένη διακοπή της ηλεκτροδότησης που έπληξε τη χώρα τις περασμένες ημέρες, ο ΥΠΕΞ διαμήνυσε ότι οι ΗΠΑ δεν φέρουν την παραμικρή ευθύνη, ενώ κατηγόρησε το Μαδούρο ότι ενώ υποσχέθηκε στους πολίτες της Βενεζουέλας μία καλύτερη ζωή και έναν επίγειο σοσιαλιστικό παράδεισο, δεν τήρησε το λόγο του και δημιούργησε τη συνταγή μίας οικονομικής καταστροφής.

Ο Μ. Πομπέο χωρίς να προχωρήσει στην ανακοίνωση νέων μέτρων εναντίον της κυβέρνησης του Ν. Μαδούρο ή υπέρ του αυτοανακηρυχθέντα ηγέτη της αντιπολιτεύσεως Χουάν Γκουαϊδό, ο οποίος πλέον αναγνωρίζεται ως προσωρινός πρόεδρος από τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ, καθώς και πενήντα άλλων χωρών, επέμεινε στον κεντρικό ρόλο της Ρωσίας και της Κούβας, που υπονομεύουν τα δημοκρατικά όνειρα και την ευημερία των πολιτών της Βενεζουέλας.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ κατήγγειλε την πολιτική υποστήριξη και προστασία στο Μαδούρο της Αβάνας, αφού «Η Κούβα είναι η αληθινή ιμπεριαλιστική δύναμη στη Βενεζουέλα. Όταν δεν υπάρχει ηλεκτροδότηση στη Βενεζουέλα, θα πρέπει να ευχαριστούμε τα θαύματα της πιο σύγχρονης κουβανικής μηχανικής. Όταν δεν υπάρχει νερό, τους εξαίρετους κουβανούς υδρολόγους. Όταν δεν υπάρχουν τρόφιμα, τους κουβανούς σπουδαίους σεφ».

Εντούτοις, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας έστρεψε τα πυρά του και στη Ρωσία, κατηγορώντας την ότι είναι συνυπεύθυνη για τη δημιουργία αυτής της κρίσης στη Βενεζουέλα, επειδή πουλάει οπλισμό στην κυβέρνηση του Καράκας. Παράλληλα, υπογράμμισε πως η πρόθεση της Ουάσιγκτον είναι να προχωρήσουν τα πράγματα με πιο ταχείς ρυθμούς προς την κατεύθυνση που θέλουν οι πολίτες της Βενεζουέλας, ιδιαίτερα αυτή την κρίσιμη στιγμή που η δυναμική μοιάζει να έχει «φρενάρει», αφότου η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ αναγνώρισε τον Χ. Γκουαϊδό ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας την 23η Ιανουαρίου.

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

02 Απρ 2019 5.28 μμ

Καθώς η αντιπαράθεση ανάμεσα…

18 Μαρ 2019 9.56 πμ

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας…

02 Απρ 2019 10.18 πμ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις…

01 Μαρ 2019 10.28 μμ

Εντός του 2020 αναμένεται…

23 Μαρ 2019 4.44 μμ

Ο ναύαρχος και επίτιμος…

04 Μαΐ 2019 5.17 μμ

O Αμερικανός Γερουσιαστής…