Σημαντικά Νέα

Σφαγή υπερδυνάμεων ΗΠΑ και Ρωσίας για τα Βαλκάνια…;

Ένας σφοδρός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας βρίσκεται σε εξέλιξη για την νευραλγική περιοχή των Βαλκανίων. Ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κατήγγειλε ανοιχτά της ΗΠΑ για τις παρεμβάσεις της στις χώρες των Βαλκανίων και ιδιαίτερα για τη βιαστική προσχώρηση των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Από την άλλη, ο Ρώσος Πρόεδρος Β. Πούτιν προειδοποίησε την Ουάσιγκτον ότι σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί πυραυλική εγκατάσταση σε χώρα της Ευρώπης, θα στοχοποιήσει τόσο τη χώρα που «φιλοξενεί» τους πυραύλους, όσο και τις ΗΠΑ.

Όπως δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Σ. Λαβρόφ: «Η Δύση ακολουθεί μια αλαζονική γραμμή σε αυτή την περιοχή να «ρουφήξει» τις χώρες των Βαλκανίων στο ΝΑΤΟ, αγνοώντας τόσο τη βούληση των λαών των ενδιαφερομένων χωρών όσο και τα διδάγματα της ιστορίας».

Η κόντρα ΗΠΑ-Ρωσίας φαίνεται ότι οδηγείται προς μία επικίνδυνη κλιμάκωση και με τη συνθήκη INF (Intermediate-Range Nuclear Forces) «νεκρή», με απρόβλεπτες συνέπειες για την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια. Επικρίνοντας την απόφαση των ΗΠΑ να αποσυρθούν από τη διεθνή συμφωνία για τα πυρηνικά, ο Ρώσος πρόεδρος υπογράμμισε εμφατικά: «Οι πύραυλοί μας θα στοχεύουν τις Ηνωμένες Πολιτείες και όχι μόνο τις χώρες όπου οι αμερικανικοί πύραυλοι θα έχουν εγκατασταθεί». «Αφήστε τους να μετρήσουν την ταχύτητα και το βεληνεκές των πυραύλων που αναπτύσσουμε», είπε. «Μπορούν όμως να μετρήσουν; Είμαι σίγουρος ότι μπορούν». «Η Ρωσία δεν αποζητά σε καμία περίπτωση την αντιπαράθεση, ωστόσο, θα πράξει ό,τι είναι αναγκαίο για να αμυνθεί», επεσήμανε ο Ρώσος Πρόεδρος.

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

11 Απρ 2019 11.36 πμ

Η Υπουργός Εμπορίου της…

28 Απρ 2019 4.50 μμ

Η απόφαση των ΗΠΑ να αποκλείσουν…

18 Μαΐ 2019 6.40 μμ

«Δωρεά των ΗΠΑ» προς την…

04 Μαρ 2019 10.47 πμ

Ο ειδικός εκπρόσωπος των…

12 Μαρ 2019 11.40 πμ

Ο επικεφαλής της αμερικανικής…

02 Μαΐ 2019 10.00 πμ

Αμερικανικές πηγές του…