Σημαντικά Νέα

“Σενάριο πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας και η εμπλοκή της Ελλάδας”

Η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα «Yeni Safak» ένα μόλις 24ωρο πριν από την έναρξη των δημοτικών εκλογών στην γείτονα, προχωράει στη δημοσίευση ενός σεναρίου πιθανής αμερικανοτουρκικής σύγκρουσης με φόντο το Αιγαίο και την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου με την εμπλοκή της Ελλάδας.

Το εν λόγω σενάριο αναπτύσσεται στο βιβλίο με τίτλο «Τακτικές στόλου και ναυτικές επιχειρήσεις», που συνέγραψαν δύο απόστρατοι Αξιωματικοί του Αμερικανικού Ναυτικού, το οποίο προλογίζει ο αρχηγός των Ναυτικών Επιχειρήσεων της Αμερικής Τζον Ρίτσαρντσον.


Σύμφωνα πάντα με το σενάριο, η Ελλάδα αποφασίζει να εγκαταστήσει τακτικούς βαλλιστικούς πυραύλους στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Στο 15ο κεφάλαιο του βιβλίου περιγράφεται το σενάριο στη βάση του οποίου η Ελλάδα λαμβάνει την απόφαση να εγκαταστήσει τακτικούς βαλλιστικούς πυραύλους νοτίως τη Κύπρου, ενώ η Άγκυρα ως απάντηση επιτίθεται στα ελληνικά νησιά Λήμνο, Λέσβο, Χίο, Σάμο και Κω. Ακολούθως, ο 6ος στόλος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ παρεμβαίνει στη σύγκρουση, με σκοπό να την σταματήσει, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα, την ελληνική πλευρά και όχι την τουρκική.

Το αεροπλανοφόρο του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού «Harry Truman» με τη συνοδεία και άλλων πλοίων που πλέουν στην περιοχή, προετοιμάζονται για μία σύγκρουση με την Τουρκία, ενώ οι αμερικανικές δυνάμεις έχοντας αναπτυχθεί στη Χίο και την Αμοργό, ετοιμάζονται να χτυπήσουν στις τουρκικές πόλεις Αϊβαλί, Σμύρνη, Τσεσμέ, Κουσάντασι και Αλικαρνασσό.


Αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις αναπτύσσονται στα βόρεια της Χίου και νοτίως της Αμοργού, στοχεύοντας το Αϊβαλί, τη Σμύρνη, το Τσεσμέ, το Κουσάντασι και την Αλικαρνασσό.

Πρέπει να σημειωθεί πως τόσο η Ελλάδα όσο και η Τουρκία περιγράφονται στο βιβλίο ως «δύο ορκισμένοι εχθροί», ενώ περιλαμβάνει και χάρτες που υποστηρίζουν ένα τέτοιο σενάριο. Το βιβλίο που εκδόθηκε τον περασμένο Ιούνιο αναφέρει στη σημείωση πως όλα τα γεγονότα που περιγράφονται σε αυτό συνιστούν απλώς υποθετικά σενάρια και εκφράζουν μονάχα την προσωπική γνώμη των συγγραφέων.

Ωστόσο, η τουρκική εφημερίδα επισημαίνει πως εκείνοι που δημιούργησαν ένα τέτοιο περιεχόμενο είναι όλοι τους πρώην Αμερικανοί στρατιωτικοί και ως εκ τούτου, θα πρέπει να υπάρξουν επιφυλάξεις για το εάν πρόκειται όντως για υποθέσεις ή για μία πιθανή στάση που θα τηρήσει η Ουάσιγκτον σε ενδεχόμενη ελληνοτουρκική σύρραξη.

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

06 Μαΐ 2019 8.42 μμ

Το υπουργείο Εξωτερικών…

25 Απρ 2019 10.42 πμ

Η τουρκική αεροδιαστημική…

26 Μαρ 2019 5.42 μμ

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών…

10 Μαρ 2019 9.27 πμ

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ. Τ.…

05 Μαρ 2019 6.38 μμ

Ο επικεφαλής του slpress.gr…

20 Απρ 2019 4.33 μμ

Συνάντηση με την Παμποντιακή…