Σημαντικά Νέα

Σε θερμό κλίμα η δεύτερη συνάντηση Ντ. Τραμπ με Κιμ Γιόνγκ Ουν

Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιόνγκ Ουν έφθασε στο Βιετνάμ, όπου πρόκειται να διεξαχθεί η δεύτερη συνάντηση κορυφής ανάμεσα στον ίδιο και τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Ολοκληρώνοντας ένα ταξίδι 4.000 χιλιομέτρων που έκανε από την Πιονγκγιάνγκ με το θωρακισμένο τρένο του, κατέφθασε στο σταθμό της παραμεθόριας πόλης Ντον Νταν, αφού πέρασε τα σύνορα με την Κίνα. Το τρένο του Bορειοκορεάτη ηγέτη  παρέμεινε στη Ντον Νταν, αφού ο Κιμ διένυσε τα 170 χιλιόμετρα που απομένουν ως την πρωτεύουσα του Βιετνάμ, με αυτοκινητοπομπή. Η ακριβής διαδρομή που ακολούθησε για να φτάσει στο Ανόι, παρέμεινε μυστική.

Οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης του Βιετνάμ τον υποδέχθηκαν θερμά κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Οι Αρχές είχαν στρώσει κόκκινο χαλί, ενώ τιμές απέδωσε άγημα του στρατού, με φόντο τις σημαίες των δύο χωρών.

Σύμφωνα με το Βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων ο Κιμ Γιόνγκ Ουν συνοδεύεται από τον επικεφαλής διαπραγματευτή της Βόρειας Κορέας για το ζήτημα των  πυρηνικών όπλων, Κιμ Γιονγκ Τσολ, ενώ μαζί του ταξιδεύει και η αδελφή του Κιμ Γιο Τζονγκ, με τη συνοδεία μερικών ακόμη αξιωματούχων.

Αναλυτές εκτιμούν πως το διακύβευμα της δεύτερης συνάντησης Τραμπ και Κιμ είναι εξαιρετικά υψηλό, ωστόσο, δεν αναμένονται θεαματικές εξελίξεις ως προς τον πυρηνικό αφοπλισμό της Βόρειας Κορέας, τον επίσημο τερματισμό του Πολέμου της Κορέας ή της παύσης των αμερικανικών οικονομικών κυρώσεων. Η συνάντηση σύμφωνα με το πρόγραμμα είναι διάρκειας 20 λεπτών και στη συνέχεια θα παρατεθεί δείπνο στο ξενοδοχείο Metropole στο Ανόι με την παρουσία των απεσταλμένων τους.