Σημαντικά Νέα

Σε ριζικό ανασχηματισμό η κυβέρνηση Μαδούρο μετά την «κυβερνοεπίθεση» στην ηλεκτροδότηση της χώρας

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο στον απόηχο της γενικευμένης διακοπής ηλεκτροδότησης, που συντάραξε προσφάτως τη Λατινική Αμερική ετοιμάζεται για έναν ριζικό ανασχηματισμό της μπολιβαριανής κυβέρνησης.

Η αντιπρόεδρος της χώρας Ντέλσι Ροντρίγκεζ σε Tweet της ανέφερε πως «ο Ν. Μαδούρο προτίθεται να προχωρήσει προς έναν βαθύ ανασχηματισμό της κυβέρνησης, τη στιγμή που η χώρα ανακάμπτει από την παρατεταμένη διακοπή ηλεκτροδότησης». Παράλληλα, καλεί ολόκληρο το υπουργικό συμβούλιο να θέσουν τους εαυτούς τους προς αξιολόγηση, στη βάση μίας βαθιάς αναδιάρθρωσης των μεθόδων και των λειτουργιών της μπολιβαριανής κυβερνήσεως, με σκοπό την προστασία της πατρίδας του Μπολιβάρ και του Τσάβες από κάθε είδους απειλή.

Πρέπει να σημειωθεί πως ο Ν. Μαδούρο έχει κατά το παρελθόν επανειλημμένως αλλάξει μεμονωμένα μέλη του υπουργικού συμβουλίου μετά την ανάληψη των καθηκόντων του το 2013. Άλλωστε η κίνηση του ανασχηματισμού έρχεται σε μία περίοδο κρίσεως και γενικευμένης συσκότισης, καθώς το καθεστώς Μαδούρο ισχυρίστηκε πως προκλήθηκε από σαμποτάζ της αντιπολίτευσης και της αμερικανικής επίθεσης στον κυβερνοχώρο.

Ωστόσο, ενώ η ηλεκτροδότηση στο Καράκας έχει αποκατασταθεί, ο αυτοανακηρυχθείς ηγέτης της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό, ο οποίος έχει τη στήριξη των ΗΠΑ, καθώς και άλλων δυτικών δυνάμεων, στρέφει την προσοχή του στα αγροτικά τμήματα της χώρας, που εξακολουθούν να μαστίζονται από τις συνέπειες της εκτεταμένης ηλεκτροδότησης.

Ο Χ. Γκουαϊδό περιοδεύοντας στην αγροτική Βενεζουέλα θα επιδιώξει να δημιουργήσει θύλακες κινητοποίησης σε όλες τις πολιτείες της χώρας για τη διοργάνωση διαμαρτυριών, προκειμένου να εκδιωχθεί ο πρόεδρος Ν. Μαδούρο, που επανεκλέχθηκε το Μάιο του 2018. Μάλιστα, σκέφτεται να προχωρήσει προς την ενεργοποίηση μίας συνταγματικής ρήτρας, η οποία θα επιτρέπει στρατιωτική παρέμβαση σε περίπτωση που οι στρατιώτες του Μαδούρο παραμείνουν πιστοί σε αυτόν και δεν στηρίξουν τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης που υποστηρίζεται σθεναρά από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

19 Μαΐ 2019 4.33 μμ

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ…

10 Μαρ 2019 7.10 μμ

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας…

03 Απρ 2019 9.26 μμ

Ρωσικά Μέσα Ενημέρωσης…

06 Απρ 2019 11.50 πμ

Μία πρωτοβουλία η οποία…

08 Απρ 2019 6.12 μμ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις…

23 Φεβ 2019 7.16 μμ

Στο χείλος του γκρεμού…