Σημαντικά Νέα

Σαλβίνι: «Γερμανία και Γαλλία κατέστρεψαν την Ευρώπη»

Ο Ιταλός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι επέκρινε τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν, κατηγορώντας τους ότι «κατέστρεψαν» την Ευρώπη, αφού η Μέρκελ δήλωσε ότι δεν ήταν ευπρόσδεκτος στο κεντροδεξιό κόμμα της.

«Εμείς είμαστε αυτοί που δεν θέλουμε να έχουμε τίποτα να κάνουμε με τη Μέρκελ, το Μακρόν και με εκείνους που έχουν καταστρέψει αυτή την Ένωση. Θέλουμε να σώσουμε την Ευρώπη, η οποία δεν είναι αυτή των γραφειοκρατών, των τραπεζιτών, των χρηματοδοτών και εκείνων που την κατέστρεψαν τα τελευταία χρόνια», δήλωσε στο Σαν Σεβέρο ο κ. Σαλβίνι.

Ο Σαλβίνι είναι ο ηγέτης της δεξιάς ένωσης, η οποία είναι σε συμμαχία με το κίνημα πέντε αστέρων. Ωστόσο, κατέστη γρήγορα το de facto κεντρικό πρόσωπο της κυβέρνησης στο εξωτερικό στο ρόλο του ως υπουργός Εσωτερικών, συχνά επισκιάζοντας τον πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε, καθώς αγωνίστηκε να μειώσει τη μετανάστευση από την Αφρική και σχημάτισε συμμαχίες με άλλους εθνικιστές στο εξωτερικό.

«Είναι σαφές ότι, για παράδειγμα, όσον αφορά την πολιτική για τους μετανάστες, έχουμε πολύ διαφορετικές προσεγγίσεις. Αυτό είναι ήδη ένας λόγος για τον οποίο το ΕΛΚ δεν θα ανοίξει για το κόμμα του κ. Σαλβίνι», ανέφερε η κυρία Μέρκελ.

Ο Σαλβίνι έχει στοχεύσει συχνά τη Μέρκελ και τον Μακρόν, καθώς προσπαθεί να υπερασπιστεί τη στάση της κυβέρνησής του για τη μετανάστευση. Τον Ιανουάριο απάντησε στην κριτική από τον Γάλλο πρόεδρο, κατηγορώντας τη Γαλλία πως επιστρέφει πίσω τους μετανάστες στα σύνορα.«Δεν λαμβάνω μαθήματα ανθρωπιάς και γενναιοδωρίας από τον Μακρόν», πρόσθεσε αργότερα ο κ. Σαλβίνι.