Σημαντικά Νέα

Σάλος με το Ρεπορτάζ του BBC: «Υπάρχει καταπιεσμένη Μακεδονική Μειονότητα στην Ελλάδα»

Μπαράζ αντιδράσεων και νέα πολιτική κόντρα πυροδοτεί ρεπορτάζ του BBC το οποίο αναφέρεται σε καταπιεσμένη «Μακεδονική μειονότητα» στην Ελλάδα. Με επιστολή προς το BBC το Ελληνικό ΥΠΕΞ απορρίπτει ως απαράδεκτους, ανακριβείς και διαστρεβλωμένους τους ισχυρισμούς του ρεπορτάζ, σύμφωνα με το οποίο στην Ελλάδα κατοικεί εδώ και χρόνια μία καταπιεσμένη μακεδονική μειονότητα, προσθέτοντας ότι η Συμφωνία των Πρεσπών εξαλείφει κάθε πιθανότητα να εγερθούν τέτοια ζητήματα.

Την άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού ζητάει η ΝΔ και επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηρίζοντας τη συμφωνία των Πρεσπών βλαπτική για τη χώρα. «Καλούμε τον κύριο Τσίπρα να πράξει σήμερα κιόλας το αυτονόητο: να ξεκαθαρίσει άμεσα, κατηγορηματικά και προς όλες τις κατευθύνσεις ότι ζήτημα εθνικής μακεδονικής μειονότητας δεν υφίσταται στην Ελλάδα. Η ευθύνη για τη συμφωνία των Πρεσπών και τις βλαπτικές συνέπειες της για τη χώρα μας ανήκει ακέραιη στην κυβέρνηση και τους πρόθυμους υποστηρικτές της».

Από την άλλη πλευρά το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως προπαγανδιστή απαράδεκτων και ανυπόστατων ισχυρισμών: «Ο κύριος Μητσοτάκης και η ΝΔ αποφάσισαν για ακόμη μία φορά να γίνουν ακραίοι προπαγανδιστές απαράδεκτων και ανυπόστατων ισχυρισμών, επιβεβαιώνοντας ότι δεν είναι μόνο ανίδεοι, αλλά και εθνικά επικίνδυνοι και αντί να εγκαλέσει όσους, όπως το BBC, επιχειρούν να εγείρουν ανύπαρκτα θέματα, συντάσσεται μαζί τους. Αποδεικνύεται για άλλη μία φορά ότι δεν είναι απλά κατώτερος των περιστάσεων, αλλά και εθνικά επιζήμιος».

Επίθεση όμως δέχθηκε η κυβέρνηση και από το ΚΙΝ.ΑΛ. «Λίγες ημέρες μόνο χρειάστηκαν από την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, για να ξεκινήσουν οι προκλήσεις του αλυτρωτισμού. Το είχαμε επισημάνει σε όλους τους τόνους. Οι ευθύνες τους με πρώτο τον κ. Τσίπρα αποδεικνύονται μεγάλες».

Ο ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος διεμήνυσε ότι η πιστή εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών χωρίς αλυτρωτισμούς, συνιστά προαπαιτούμενο για την ένταξη της γειτονικής χώρας στην Ε.Ε. «Πρέπει να αντιληφθεί η γειτονική μας χώρα ότι οφείλει να εφαρμόζει τη συνθήκη αυτή κατά το γράμμα της και κατά το πνεύμα της επακριβώς. Και το γράμμα και το πνεύμα της συνθήκης των Πρεσπών αποκλείει οιονδήποτε αλυτρωτισμό».

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

17 Μαρ 2019 7.26 μμ

Ο Δρ Ιωάννης Μάζης καθηγητής…

01 Μαρ 2019 2.30 μμ

Πρωτοφανής πρόκληση στη…

24 Απρ 2019 10.56 πμ

Ο Αμερικανός γερουσιαστής…

18 Μαρ 2019 9.10 πμ

Ο πρώην Υπουργός των Εξωτερικών…

26 Φεβ 2019 4.15 μμ

Το πρόσφατο ανιστόρητο…

13 Μαρ 2019 9.11 μμ

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας…