Σημαντικά Νέα

«S-400» ο Σουλτάνος…; «Drone Harpy» το Ισραήλ…

Το Τελ Αβίβ δεν μένει αμέτοχο στις εξελίξεις που αφορούν στην αγορά του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400 από την Άγκυρα και δεν επιθυμεί να επιτρέψει καμία τεχνολογική υπεροχή στα «χέρια» του Σουλτάνου Ερντογάν.

Έτσι, ο ειδικός του Ινστιτούτου Μελετών Εθνικής Ασφάλειας του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ, Σάιμον Τσίπς, παρουσίασε το νέο «DRONE HARPY», σε μία προσπάθειά του να «θολώσει» τα νερά για τις τεράστιες δυνατότητες των ισχυρών και ιδιαίτερα «φτηνών» όπλων αυτού του τύπου. Το νέο αυτό ισραηλινό drone ισχυρίζεται ότι μπορεί να καταστρέψει τα ρωσικά συστήματα S-300 ως απεικόνιση εχθρικών συστημάτων, αλλά και τους S-400, που σε λίγους μήνες θα παραλάβει η Τουρκία.

Οι διαρκώς μεταβαλλόμενες συνθήκες, καθώς και οι νέες γεωπολιτικές εξελίξεις επιβάλλουν «αντίδοτα» σε οποιαδήποτε εχθρικό σύστημα απειλεί το Ισραήλ και ως εκ τούτου, τόσο οι συριακοί όσο και τουρκικοί πύραυλοι απειλούν της ισραηλινή ΑΟΖ και τις εξέδρες γεώτρησης αδιαμφισβήτητα.

Ο εμπειρογνώμονας τόνισε πως «το νέο ισραηλινό drone – φονιάς απευθύνεται σε όλα τα είδη των ρωσικών συστημάτων, τα οποία μετά τον ψυχρό πόλεμο έχουν γεμίσει τις αποθήκες όπλων πολλών αραβικών χωρών που μάχονται με το Ισραήλ. Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία ενέργεια εκ μέρους του Ισραήλ κατά της Ρωσίας. Δεν θέλουμε να ταπεινώσουμε τη φήμη των ρωσικών όπλων, ούτε πρόκειται να το κάνουμε αυτό. Καταστρέφουμε πυραυλικά συστήματα, τα οποία είναι ανταγωνιστικά προς σε εμάς», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σίγουρα το ισραηλινό drone HARPY βάζει σε σκέψεις και την ανώτατη ελληνική στρατιωτική ηγεσία για την αποτελεσματικότητα που μπορεί να έχει κατά των «τουρκικών» πυραύλων «S-400» και «BORA». Οι οποίοι ενδέχεται να απειλούν σε σύντομο χρονικό διάστημα την ελληνική χερσαία και θαλάσσια επικράτεια. Η χρησιμοποίηση μη επανδρωμένων συστημάτων με δυνατότητα εξουδετέρωσης συστημάτων πυραύλων παντός είδους, χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η ζωή στρατιωτικού έμψυχου δυναμικού, θα μπορούσε να αποτελέσει αρκετά ελκυστική πρόταση για την αντιμετώπιση της απύθμενης τουρκικής προκλητικότητας.

Πρέπει να σημειωθεί πως η Τουρκία βρίσκεται σε πολύ προχωρημένο στάδιο αναφορικά με την εξοπλιστική της δράση και αυτή τη στιγμή κατασκευάζει drone, που είναι εξοπλισμένα με πυραύλους που θα πετούν σε ύψη 40.000 ποδιών. Το ίδιο θα πρέπει να κάνει και η Ελλάδα άμεσα με την αγορά- κατασκευή μη επανδρωμένων οχημάτων ως απάντηση απέναντι στην πρόθεση της Τουρκίας για κυριαρχία σε Αιγαίο, Ανατολική Μεσόγειο και Θράκη.

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

24 Απρ 2019 6.53 μμ

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης…

04 Απρ 2019 11.37 πμ

Τελεσίγραφο απέστειλαν…

06 Απρ 2019 5.47 μμ

Όπως σημειώνει η «Jerusalem…

15 Μαρ 2019 9.36 πμ

Οι τόνοι μεταξύ του Ισραήλ…

22 Απρ 2019 10.16 πμ

Ο Γερουσιαστής των ΗΠΑ…

21 Απρ 2019 4.33 μμ

Ισχυρό μήνυμα στην Άγκυρα,…