Σημαντικά Νέα

Ρωσικό Su-35: Η «αχίλλειος πτέρνα» του ισχυρότερου μαχητικού της ΠΑ

Θα μπορούσε να αποκληθεί το «διαμάντι» της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας. Οι ιδιαίτερες ικανότητές του, η πτητική του λειτουργία, καθώς και τα σύγχρονα λειτουργικά και οπλικά συστήματα που φέρει, το καθιστούν δίχως αμφιβολία ως «κυρίαρχο» των αιθέρων.

Εντούτοις, αποτελεί και την «αιχμή του δόρατος» για τις επιχειρήσεις, καθώς ενώ το Su-35 έχει επιδείξει εξαιρετικές αποδόσεις στα πεδία των μαχών της Συρίας, έχει μία «αχίλλειο πτέρνα», που δεν σχετίζεται καθόλου με τις συνολικές αποδόσεις του. Αν και η δυναμική του είναι γνωστή, δεν κατόρθωσε ποτέ να αποδείξει επαρκώς τις δυνατότητές του στην αντιμετώπιση άλλων εχθρικών αεροσκαφών, με αποτέλεσμα οι διεθνείς αγοραστές να μην μπορούν να πειστούν για την απόδοσή του, ώστε να προκύψουν συμφωνίες για την απόκτησή του, ενισχύοντας καθ’ αυτόν τον τρόπο τις ρωσικές εξαγωγές.

Το σύνολο των ρωσικών όπλων, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που δεν έχουν εισέλθει ακόμη σε στάδιο παραγωγής, έχουν δοκιμαστεί στην περιοχή της Συρίας, προκειμένου οι Ρώσοι ειδικοί να προβούν στη συλλογή πολύτιμων δεδομένων και πληροφοριών αναφορικά με την απόδοση των οπλικών τους συστημάτων και να συμβάλουν έτσι στη βελτίωσή τους, προωθώντας τα σε πιθανούς πελάτες.

Ως εκ τούτου, ενώ η Μόσχα διαθέτει πολύτιμη επιχειρησιακή εμπειρία αναφορικά με τη λειτουργία του Su-35 στη Συρία, οι ενέργειες αυτές δεν της απέφεραν άμεσα και απτά αποτελέσματα, με σκοπό την διάθεσή του στις διεθνείς αγορές. Παραταύτα, το Sukhoi Su-35S Flanker-E αποτελεί το πιο ισχυρό μαχητικό της ρωσικής ΠΑ, που αδιαμφισβήτητα θα κεντρίσει το ενδιαφέρον και άλλων χωρών, προκειμένου να το αποκτήσουν.