Σημαντικά Νέα

Ρωσία προς ΗΠΑ: «Εάν θέλετε να κάνετε την Αμερική μεγάλη ξανά…, τότε…»

Ο αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ Βασίλι Νεμπένζια σε λόγο του που απηύθυνε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του οργανισμού με θέμα την κρίση στη Βενεζουέλα, κάλεσε την Ουάσιγκτον να αναγνωρίσει το δικαίωμα των πολιτών του Καράκας, καθώς και άλλων εθνών να ορίζουν οι ίδιοι τη μοίρα τους.

«Εάν θέλετε να “κάνετε την Αμερική μεγάλη ξανά”, κάτι που μας ενδιαφέρει πραγματικά όλους, τότε σταματήστε να παρεμβαίνετε στις εσωτερικές υποθέσεις των άλλων. Δεν σας αρέσει να μπλέκονται άλλοι στις υποθέσεις σας, έτσι δεν είναι; Σε κανέναν δεν αρέσει», δήλωσε ο Ρώσος διπλωμάτης.

Παράλληλα, ασκώντας κριτική στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ανέφερε πως οι εκτιμήσεις των ΗΠΑ για την κατάσταση στη Βενεζουέλα βασίζονται αποκλειστικά σε πληροφορίες, που λαμβάνουν από τον αυτοανακηρυχθέντα ηγέτης της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό

«Πότε ήταν η τελευταία φορά που επισκεφθήκατε τη Βενεζουέλα; Το έχουμε ξαναδεί όλο αυτό σε πολλές άλλες περιοχές του κόσμου», πρόσθεσε ο Νεμπένζια, καθώς η υπόθεση της Βενεζουέλας θυμίζει περιπτώσεις αλλαγής καθεστώτος σε άλλες χώρες.

«”Αυτόπτες μάρτυρες” που έμειναν στη Δύση, μας έλεγαν μαρτυρικές ιστορίες πόνου στο Ιράκ, τη Λιβύη, τη Συρία. Η επίπτωση των ιστοριών αυτών, ήταν ότι μετά από παρέμβαση της Δύσης οι χώρες αυτές πέρασαν πραγματικά δεινά που δεν έχουν σταματήσει έως τώρα», επεσήμανε ο κ. Νεμπένζια.

Ας μην ξεχνάμε πως η Βενεζουέλα βρίσκεται στη δίνη της πολιτικής κρίσης από τις αρχές του έτους, καθώς ο Χ. Γκουαϊδό, που υποστηρίζεται από την Ουάσιγκτον, ζητάει την απομάκρυνση του νόμιμου προέδρου Νικολάς Μαδούρο. Πάντως Ρωσία, Κίνα, Βολιβία, Κούβα, Τουρκίας και μία σειρά άλλων χωρών έχουν ταχθεί στο πλευρό του ηγέτης της Βενεζουέλας, αναγνωρίζοντάς τον ως τον μόνο νόμιμο πρόεδρό της.

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

25 Φεβ 2019 11.37 πμ

Επίθεση κατά πάντων εξαπέλυσε…

23 Φεβ 2019 7.14 μμ

Με ένα νέο όπλο υψηλής…

12 Απρ 2019 9.53 πμ

Σύμφωνα με το πρακτορείο…

17 Μαρ 2019 9.17 πμ

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας…

12 Μαρ 2019 10.30 πμ

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας…

02 Μαΐ 2019 10.00 πμ

Αμερικανικές πηγές του…