Σημαντικά Νέα

Ρωσία και Κίνα «απολαμβάνουν» την περίοδο με τις καλύτερες σχέσεις τους στην ιστορία

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλάδιμιρ Πούτιν σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ημερήσια κινεζική εφημερίδα «People’s Daily», λίγες μόλις ημέρες πριν από την επίσημη επίσκεψή του στο Πεκίνο, δήλωσε πως οι κινεζο-ρωσικές σχέσεις είναι μακροπρόθεσμες και σταθερές και ανταποκρίνονται στα συμφέροντα των Κινέζων και των Ρώσων πολιτών.

Ο κ. Πούτιν ανέφερε πως «Η περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών δεν εξαρτάται από την πολιτική συγκυρία και γι’ αυτό έχει σταθερό και μακροπρόθεσμο χαρακτήρα. Αυτό ανταποκρίνεται πλήρως στα συμφέροντα του λαού μας και στην επιθυμία της διατήρησης της διεθνούς και περιφερειακής ασφάλειας και σταθερότητας».

Παράλληλα, ο Ρώσος Πρόεδρος τόνισε ότι ο Ρωσο-κινεζικός πολιτικός διάλογος καλλιεργείται πάντοτε στη βάση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης και του σεβασμού, αλλά και της συνεκτίμησης των απόψεων του άλλου.

«Έχουμε δημιουργήσει επαφές σε όλα τα επίπεδα, από το υψηλότερο μέχρι το επίπεδο των εμπειρογνωμόνων. Τα κοινοβούλια, οι δημόσιοι οργανισμοί και φυσικά οι επιχειρηματικοί κύκλοι ασχολούνται με την κοινή συνεργασία», επεσήμανε ο πρόεδρος Πούτιν.

Ακολούθως, σημείωσε πως εξαιτίας της επιτυχημένης διμερούς συνεργασίας τα τελευταία 30 χρόνια, η Μόσχα και το Πεκίνο απολαμβάνουν την περίοδο με τις καλύτερες σχέσεις τους στην ιστορία, έχοντας ομαλοποιήσει πλήρως τους διμερείς δεσμούς τους, συγκροτώντας ένα νέο επίπεδο στρατηγικής εταιρικής σχέσης με τα δύο κράτη να έχουν διευθετήσει όλα τα ευαίσθητα διμερή ζητήματα, συμπεριλαμβανομένου του ζητήματος των συνόρων.

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

17 Μαρ 2019 5.19 μμ

Νέος γύρος αντιπαράθεσης…

20 Μαρ 2019 2.51 μμ

Ο Διευθυντής του EllasFm Δημήτρης…

22 Μαρ 2019 7.09 μμ

Η ηγεσία του Πεκίνου δεν…

14 Μαρ 2019 5.14 μμ

Οι ΗΠΑ έχουν αποφασίσει…

04 Μαΐ 2019 3.03 μμ

Οι ΗΠΑ έχουν επανειλημμένως…

08 Απρ 2019 7.42 μμ

Όπως δείχνουν τα πράγματα…