Σημαντικά Νέα

Ρώσοι και Σέρβοι «προωθούν» την κατασκευή κέντρου πυρηνικών ερευνών

Σερβία και Ρωσία αποσκοπούν στην υπογραφή μίας σύμβασης με σκοπό την κατασκευή πυρηνικού ερευνητικού κέντρου στη Σερβία τους επόμενους μήνες, δήλωσε ο αρχηγός του επιτελείου της ρωσικής κυβέρνησης Σεργκέι Πριχότκο.

Την Πέμπτη, ο Πρέσβης της Σερβίας στη Ρωσία Μίροσλαβ Λαζάνσκι δήλωσε ότι το Βελιγράδι και η ρωσική ατομική υπηρεσία Rosatom θα μπορούσαν να υπογράψουν συμφωνία για την κατασκευή του πυρηνικού επιστημονικού κέντρου στη Σερβία κατά την επίσκεψη του Ρώσου πρωθυπουργού Ντμίτρι Μεντβέντεφ στη χώρα, η οποία θα ξεκινήσει το Σάββατο.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους πριν από την επίσκεψη, ο Πριχότκο δήλωσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να ξεκινήσει την υλοποίηση του έργου και σημείωσε ότι η συμφωνία προβλέπει αρκετά βήματα προετοιμασίας πριν από την έναρξη της.

«Έχουν ήδη ξεκινήσει προετοιμασίες για τον συντονισμό της διαμόρφωσης και τον προσδιορισμό της θέσης του [κέντρου]. Στους επόμενους μήνες, ελπίζουμε να επιτύχουμε την υπογραφή μιας γενικής σύμβασης», επεσήμανε ο Πριχότκο.

Ο Πριχότκο ανέφερε επίσης ότι υπάρχει η δυνατότητα να συζητηθεί μια συνεργασία στο κομμάτι των σιδηροδρόμων με τη Σερβία. Ειδικότερα, οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι συμμετέχουν σήμερα σε σύμβαση ύψους 941 εκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων 800 εκατομμυρίων δολαρίων κρατικού δανείου της Ρωσίας, για την κατασκευή, αλλά και την ανακατασκευή των σιδηροδρόμων της Σερβίας.

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

02 Σεπ 2019 7.40 μμ

Ο Διεθνολόγος Πέτρος Ζαρούνας…

28 Απρ 2019 4.06 μμ

Ο Ιταλός Αναπληρωτής Πρωθυπουργός…

12 Μαρ 2019 11.40 πμ

Ο επικεφαλής της αμερικανικής…

01 Νοέ 2019 9.05 πμ

Ο τελευταίος σοβιετικός…

01 Απρ 2019 12.04 μμ

Η Ρωσία στην προσπάθειά…

06 Νοέ 2019 8.45 πμ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΕΔΟΣ Στην ευρύτερη…