Σημαντικά Νέα

Ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης τύπου Voronezh-SM τοποθετεί η Ρωσία στη Κριμαία. Τα μάτια του Πούτιν στην Α. Μεσόγειο & το Γιβραλτάρ

Νέες είναι οι εξελίξεις στην περιοχή της μεσογείου, καθώς η Ρωσική Ομοσπονδία κατασκευάζει ένα σύγχρονο ραντάρ τύπου Voronezh-SM στην Κριμαία, το οποίο θα έχει εμβέλεια μέχρι τα Στενά του Γιβραλτάρ και του Σουέζ, αλλάζοντας άρδην τα δεδομένα σε επίπεδο παρακολούθησης.

Έγκυρες πηγές του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας αναφέρουν ότι οι προεργασίες για το φιλόδοξο αυτό σχέδιο έχουν ήδη ξεκινήσει στο έδαφος της περιοχής  Nakhimov στην Σεβαστούπολη. Το νέο αυτό ραντάρ θα παρακολουθεί το σύνολο των κινήσεων των αεροσκαφών και των δορυφόρων, καθώς και τις εκτοξεύσεις οποιονδήποτε εχθρικών βαλλιστικών πυραύλων και πυραύλων Cruise μέχρι το Γιβραλτάρ.

Ρώσοι αξιωματούχοι εμπειρογνώμονες επισημαίνουν ότι η τεταμένη κατάσταση που επικρατεί στην ταραγμένη περιοχή της Μέσης Ανατολής επιβάλει την κατασκευή ενός σύγχρονου ραντάρ που θα σαρώνει τη Μεσόγειο, ενώ θα ενισχύσει θετικά το υπάρχον δίκτυο των ραντάρ των ρωσικών σταθμών περιμετρικά της Ρωσίας.

Ο εν λόγω σταθμός πρόκειται να τοποθετηθεί στην ακτή, προκειμένου οι πτυχές του εδάφους να μην παρεμβαίνουν στη λειτουργία του και η κατασκευή της στρατιωτικής εγκατάστασης θα ολοκληρωθεί το 2023.

Ο συνταγματάρχης Λεονίντ Ιβάσοφ, επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Διεθνούς Στρατιωτικής Συνεργασίας του Υπουργείου Άμυνας δήλωσε ότι «Η Ρωσία χρειάζεται σύγχρονα ραντάρ στην μεσογειακή κατεύθυνση, καθώς η κατάσταση στη Μ. Ανατολή γίνεται όλο και πιο έντονη με υπαρκτό το στρατιωτικό κίνδυνο από την περιοχή. Το ΝΑΤΟ έχει εντατικοποιήσει τις κινήσεις του  προς αυτήν την κατεύθυνση, καθώς και την παρουσία του στα ύδατα της Μαύρης θάλασσας, του Αιγαίου και της Μεσογείου. Ως εκ τούτου, πρέπει να έχουμε πλήρη ενημέρωση για τις απειλές».

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

28 Αυγ 2019 8.17 μμ

Ο Ρ. Τ. Ερντογάν πραγματοποιεί…

06 Απρ 2019 10.16 πμ

Το Ρωσικό αμυντικό ινστιτούτο…

20 Απρ 2019 9.32 πμ

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας…

23 Φεβ 2019 6.38 μμ

Έντονη κινητικότητα επικρατεί…

20 Απρ 2019 4.56 μμ

Ο επικεφαλής του γενικού…

22 Απρ 2019 8.59 πμ

O Ουκρανός κωμικός Βολοντίμιρ…