Σημαντικά Νέα

«Ράμα, παραιτήσου!», «Διεφθαρμένη Κυβέρνηση!»

Συνεχίζεται η κρίση στην Αλβανία, καθώς σφοδρές συγκρούσεις ξέσπασαν εκ νέου στα Τίρανα ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα εναντίον της κυβέρνησης του Έντι Ράμα, με αίτημα την διεξαγωγή κοινοβουλευτικών εκλογών.

Χιλιάδες υποστηρικτές της αντιπολίτευσης από ολόκληρη τη χώρα συγκεντρώθηκαν στην κεντρική λεωφόρο της πρωτεύουσας με δεκάδες άτομα να βρίσκονται μπροστά από το κυβερνητικό Μέγαρο, επιχειρώντας να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό της κύριας εισόδου, ενώ έγινε χρήση χημικών, όταν οι διαδηλωτές επιχείρησαν να εισέλθουν βίαια στο εσωτερικό.

Η Αλβανική κυβέρνηση γνωστοποίησε πως κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων σημειώθηκαν τραυματισμού αστυνομικών, ενώ το «Δημοκρατικό Κόμμα» ανέφερε πως τουλάχιστον 15 διαδηλωτές αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα, εισπνέοντας δακρυγόνα που πέταξε η αστυνομία, απευθύνοντας κάλεσμα για νέα κινητοποίηση μαζί με το κόμμα «MSI».

Η εν λόγω αντικυβερνητική διαδήλωση ξεκίνησε αργά το απόγευμα με τη συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων σε τεταμένο κλίμα, όπως μετέδωσαν οι δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, με τους διαδηλωτές να φωνάζουν «Ράμα, παραιτήσου!», «Διεφθαρμένη Κυβέρνηση!».

Από την πλευρά του ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα προχώρησε σε καταδίκη των βίαιων επεισοδίων, διατυπώνοντας την εκτίμηση πως τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν πάρει «τον δρόμο της αυτοκαταστροφής».

Σε μια ομιλία που εκφώνησε ενώπιον των διαδηλωτών ο επικεφαλής του «Δημοκρατικού Κόμματος» Λουλζίμ Μπασά, αιτήθηκε τη διενέργεια «πρόωρων εκλογών», τη συγκρότηση «μιας μεταβατικής κυβέρνησης», καθώς και την «αποχώρηση της κυβέρνησης Ράμα», καλώντας σε αντίσταση και εξέγερση για την ανατροπή του.

Οι διαδηλωτές βρίσκονται ανάμεσα σε αστυνομικούς κατά τη διάρκεια αντιδημοκρατικού αγώνα στα Τίρανα της Αλβανίας το Σάββατο 13 Απριλίου 2019. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης της Αλβανίας συγκέντρωσαν υποστηρικτές που ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης και τις πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές.

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

13 Μαρ 2019 9.11 μμ

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας…

23 Φεβ 2019 7.37 μμ

Πολιτική κρίση έχει ξεσπάσει…

04 Μαΐ 2019 6.19 μμ

Σύμφωνα με δημοσκόπηση…

21 Μαρ 2019 7.44 μμ

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας…

05 Μαΐ 2019 5.38 μμ

Το κατέβασμα των δίγλωσσων…

18 Μαΐ 2019 6.03 μμ

Ο Γερμανός υφυπουργός…