Σημαντικά Νέα

Ρ. Τ. Ερντογάν: «Οργανωμένο έγκλημα οι κάλπες των δημοτικών εκλογών της Κωνσταντινούπολης»

Ο Τούρκος Πρόεδρος Τ. Ερντογάν ύστερα από την εκλογική ήττα σε μεγάλες πόλεις της Τουρκίας, σε δηλώσεις του άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επανάληψης της εκλογικής διαδικασίας, η οποία ανέδειξε νικητή με μικρή διαφορά τον υποψήφιο της αντιπολίτευσης Εκρέμ Ιμάμογλου.

Το κυβερνών κόμμα AKP έχασε τον δήμο της Άγκυρας, καταθέτοντας ενστάσεις για νέα καταμέτρηση ψήφων σε πολλές εκλογικές περιφέρειες της Κωνσταντινούπολης, καθώς εκτίμησε πως οι αμφισβητούμενες ψήφοι στην Κωνσταντινούπολη δεν υπερβαίνουν τις 20.000 και ως εκ τούτου, καθίσταται αναγκαία η διεξαγωγή νέων εκλογών.

Ο κ. Ερντογάν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, προτού αναχωρήσει για τη Μόσχα, ανέφερε ότι «Οι πολίτες μας ζητούν την προστασία των δικαιωμάτων τους, και παραπονιούνται για οργανωμένα εγκλήματα. Κανείς δεν δικαιούται να κάνει λόγο για εκλογική νίκη σε μία πόλη 10 εκατομμυρίων ψηφοφόρων όπου η διαφορά ψήφων είναι 13.000 και 14.000 υπέρ του. Όταν οι προσφυγές εκδικασθούν, τότε θα αποδεχθούμε το αποτέλεσμα».

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης του κεμαλικού CHP Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς την Ύπατη Εκλογική Επιτροπή, καθώς εκτίμησε ότι η ασφάλεια της εκλογικής διαδικασίας βρίσκεται σε κίνδυνο.

«Η εκλογική επιτροπή έχει εισέλθει σε διαδικασία, η οποία πλήττει την ασφάλεια και την αξιοπιστία της κάλπης και των ίδιων των εκλογών. Αυτός είναι ο πραγματικός κίνδυνος».

Πάντως τα σχόλια του Τούρκου προέδρου προκάλεσαν εκ νέου απότομη υποχώρηση της τουρκικής λίρας και πτώση στο χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης.

Για περισσότερες πληροφορίες στο
http://www.kathimerini.gr

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

08 Μαΐ 2019 8.20 πμ

Συνάντηση είχε σήμερα…

23 Μαρ 2019 4.44 μμ

Ο ναύαρχος και επίτιμος…

31 Μαρ 2019 9.09 μμ

Καθώς η κόντρα της Άγκυρας…

26 Μαρ 2019 5.42 μμ

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών…

05 Απρ 2019 2.30 μμ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις…

08 Μαΐ 2019 8.10 πμ

Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων…