Σημαντικά Νέα

Πτήση «Μυστήριο» από τη Βενεζουέλα στην Αθήνα

Πτήση – Μυστήριο από τη Βενεζουέλα στην Αθήνα με το κυβερνητικό Falcon με τα διακριτικά YV2486, που ενώ είχε αρχικό προορισμό το νησί Μαργαρίτα, στη συνέχεια κατευθύνθηκε στην Ευρώπη, όπου αρκετές ευρωπαϊκές χώρες του αρνήθηκαν την προσέγγιση. Στις 2 Μαρτίου έλαβε άδεια προσγείωσης στην Αθήνα στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και ήρθε για ανεφοδιασμό, όπως υποστηρίζουν κυβερνητικές πηγές.

Αναπάντητα ωστόσο, παραμένουν τα ερωτήματα σχετικά με το τι κρύβει το κυβερνητικό τζετ από τη Βενεζουέλα; Ποιοι επέβαιναν στην καμπίνα του και τι κρυβόταν στους χώρους των αποσκευών; Πόσο αξιόπιστη μπορεί να είναι η πληροφορία ότι την ημέρα της απογείωσής του έβγαιναν από τη χώρα 8 τόνοι χρυσού με απόφαση του Ν. Μαδούρο;

Το εν λόγω αεροσκάφος για κάποιο λόγο δεν προσγειώθηκε στο νησί Μαργαρίτα, άλλαξε την πορεία του και κατευθύνθηκε προς την Ευρώπη. Ο πιλότος ζήτησε άδεια προσγείωσης στην Πορτογαλία, απειλώντας τον πύργο ελέγχου ότι το αεροσκάφος θα καταπέσει, καθώς τελείωναν τα καύσιμα. Δύο ημέρες μετά το αεροπλάνο φέρεται να προσγειώνεται στη Γενεύη. Εν τέλει, το Σάββατο 2 Μαρτίου στις 14:06 το μεσημέρι προσγειώθηκε στην Αθήνα, ζητώντας μία ώρα για ανεφοδιασμό και παρέμεινε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για περίπου 4 ώρες, απ’ όπου και απογειώθηκε στις 18:00 το απόγευμα. 

Πάντως το πλήρωμα του κυβερνητικού αεροσκάφους της Βενεζουέλας φέρεται να ενημέρωσε τον πύργο ελέγχου στην Αθήνα ότι δεν πρόκειται για επίσημη κυβερνητική πτήση, αφού πρόκειται για ένα Falcon της κρατικής εταιρείας πετρελαίου της Βενεζουέλας PDVSA, το οποίο χαρακτηρίζεται κυβερνητικό. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το αεροπλάνο φαίνεται να κατέληξε στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, με τα ερωτήματα όμως, να παραμένουν αναπάντητα.

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

26 Φεβ 2019 6.16 μμ

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου…

12 Απρ 2019 10.31 πμ

Όπως μεταδίδει το Inveting.com,…

30 Μαρ 2019 11.40 πμ

Στρατιωτική και τεχνική…

13 Απρ 2019 9.41 πμ

Ο Υπουργός Εξωτερικών…

11 Απρ 2019 9.05 πμ

Ο αντιπρόσωπος της Ρωσίας…

12 Μαρ 2019 11.40 πμ

Ο επικεφαλής της αμερικανικής…