Σημαντικά Νέα

Πρωτοφανής απόφαση στα δικαστικά χρονικά η αθώωση της Ειρήνης Μελισσαροπούλου σε υπόθεση με μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης

Ο Έλληνας συνήγορος υπεράσπισης της 21χρονης Ειρήνης Μελισσαροπούλου, Σάκης Κεχαγιόγλου έκανε λόγο για πρωτοφανή αθωωτική απόφαση του αρμόδιου δικαστηρίου του Χόνγκ Κόνγκ σε υπόθεση με μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο κ. Κεχαγιόγλου αισθάνθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του πολύ χαρούμενος, που διαψεύστηκε, καθώς σύμφωνα με τις προβλέψεις του, αλλά και των συναδέλφων του, Βρετανών και Κινέζων, οι πιθανότητες καταδίκης του μοντέλου από τη Μυτιλήνη ήταν μεγάλες.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά «Είχε γίνει όλους αυτούς τους μήνες μία πάρα πολύ καλή προετοιμασία από την υπεράσπιση, με τη συνεργασία να είναι εξαιρετική με τους δικηγόρους στο Χόνγκ Κόνγκ που επέλεξε η οικογένεια, ώστε να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε στο επταμελές σώμα των ενόρκων τις απαραίτητες αμφιβολίες, προκειμένου να αθωωθεί η Ειρήνη». Παράλληλα, ο συνήγορος της επεσήμανε πως «επιεικείς ποινές για παρόμοια ζητήματα υπήρξαν, αλλά αθωωτική απόφαση ποτέ», ενώ στο άκουσμα της ετυμηγορίας η Ειρήνη κατέρρευσε από χαρά.

Σύμφωνα με τον κ. Κεχαγιόγλου, τα βασικά στοιχεία που οδήγησαν τους ενόρκους του δικαστηρίου να λάβουν μία αθωωτική απόφαση για το 21χρονο μοντέλο ήταν το νεαρό της ηλικίας της, το λευκό ποινικό της μητρώο, καθώς και το πολύ σημαντικό γεγονός πως δεν ανιχνεύθηκαν δαχτυλικά αποτυπώματα ή γενετικό υλικό στο πακέτο με τη ναρκωτική ουσία. Συγχρόνως, η εντυπωσιακή αμφίεσή της κατά την άφιξη της στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ, που προκαλούσε τα βλέμματα, το μικρό χρηματικό ποσό που βρέθηκε πάνω αμέσως μετά τη σύλληψή της, αλλά και η αναφορά της στο πρόσωπο που την παγίδεψε, οδήγησαν σε αμφιβολίες το σώμα των ενόρκων, οι οποίοι την αθώωσαν.